Eruh'ta kültür sanat etkinlikleri ilgi görüyor

Siirt'in adı yıllarca terör saldırılarıyla anılan Eruh ilçesinde görevlendirme yapılan belediye, gençleri ve çocukları kültür sanat etkinlikleriyle buluşturuyor.

Haberler 05.05.2017 - 07:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtin Eruh ilçesinde sahnelenen Dü Yakamdan oyunu, vatandalarn büyük beenisini toplad.

Geçmite daha çok terör olaylar ile anlan Eruhta, kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamnda Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Murtaza Dayanç, ilçedeki her kesimden vatandaa hizmet sunmak için youn çaba gösteriyor. Dayanç, bu kapsamda çocuk ve gençleri kültür ve sanat etkinlikleriyle buluturuyor.

Karde ehir Bursann merkez Yldrm Belediyesinin desteiyle hazrlanan, 2 hafta sürecek etkinlikler kapsamnda, çocuk enlikleri, gösteriler, salon sirki, sanat içerikli atölye çalmalar, görsel ovlar, konser ve söyleiler düzenleniyor, tiyatro ve müzikaller sahneleniyor. Etkinliklere, terör saldrlar nedeniyle sosyal aktivitelerden mahrum kalan gençler ve çocuklarn yan sra yetikinler youn ilgi gösterdi.

KÜLTÜREL ETKNLK

Eruh Konferans Salonunda sergilenen, Cengiz Küçükayvaz, Züleyha Karyad Küçükayvaz, Yaar engül, Tark Karyad ve Eray Türkün oynad Dü Yakamdan tiyatro oyunu büyük beeni toplad.

Oyunu, aralarnda Kaymakam Murtaza Dayanç, Belediye Bakan Yardmcs Remzi Aksu, lçe Milli Eitim Müdürü Mehmet çiftçinin de yer ald çok sayda kii izledi. Dayanç, gösteri sonunda oyunculara plaket verdi.

zleyicilerden Zekiye Uslu, Eruhta sanatsal etkinliklerin yaplmasnn önemine deinerek, belediye yöneticilerine teekkür etti.

Abdurrahman Dayanan ise etkinliklerin özellikle çocuk ve gençleri çok mutlu ettiini söyledi.

Ana Sayfaya Git