'Eşim kaybedildiğinde de OHAL vardı'

Kayıp yakınları, bu hafta 1994'te Çınar'da kaybedilen Ömer Önen'in akıbetini sordu. Önen’in eşi Nezire Baran ise, "Eşim kaybedildiğinde de OHAL vardı bugün de OHAL var" dedi.

Haberler 15.01.2017 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

nsan Haklar Dernei (HD) Diyarbakr ubesi ve kayp yaknlar, gözaltnda kaybedilen ve faili meçhul cinayete kurban giden kayplarnn akbetini sormak amacyla Kayplar bulunsun, failler yarglansn sloganyla 414üncü defa bir araya geldi. Her hafta Kouyolu Parknda bulunan nsan Haklar Ant önünde düzenlenen eylem, OHAL gerekçesiyle valilik tarafndan getirilen eylem ve etkinlik yasandan dolay bu hafta da HD Diyarbakr ubesi Konferans Salonunda gerçekletirildi. Eyleme, HD yöneticileri, üyeleri ve kayp yaknlar katlrken, kayplarn fotoraflar yere serildi.

Eylemde konuan HD Diyarbakr ubesi Bakan Raci Bilici, kayplar için yllardr mücadele verdiklerini anmsatarak, kayplar bulunmadan ülkedeki hiçbir sorunun çözülmeyeceini ifade etti. Döneminde gerçekletiren cinayetlerin üzerinde gidilseydi dier cinayetler ve Roboski gibi katliamlar olmayacakt diyen Bilici, faillerin ortaya çkartlmas için hala geç olmadn aktard.

EM KAYBEDLDNDE DE OHAL VARDI

Bilicinin konumas ardndan bu hafta, 14 Ocak 1994 tarihinde Diyarbakrn çnar ilçesinde kaybedilen Ömer Önenin hikayesi ei Nezire Baran tarafndan anlatld. Bugün einin kayp yl dönümü olduunu hatrlatan Baran, Daha evlilik cüzdanmz yoktu alp kaybettiler. Eim kaybedildiinde de OHAL vard bugün de OHAL var. O zaman ki OHAL uygulamasndan dolay doru dürüst akbetini takip edemedik. Da ve bayr dolatk ancak ne onu ne de kemiklerini gördük. Eim devlet tarafndan katledildi. Bir an önce failleri ortaya çkarp kemiklerini istiyorum. Failleri bulunana kadar mücadele edeceime söz veriyorum diye konutu. Açklama 5 dakikalk oturma eylemi ile son buldu.

Ana Sayfaya Git