Eski Boydak Holding yöneticilerine hapis cezası

Kayseri'deki FETÖ davasında, eski Boydak Holding üst yöneticisi Memduh Boydak'a "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan 18 yıl hapis cezası verildi

Haberler 13.07.2018 - 11:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eski yönetim kurulu bakan Hac Boydak 11 yl 10 ay 15 gün, holdingin eski yöneticilerinden ükrü Boydak 10 yl, Mustafa Boydak 7,5 yl hapis cezasna çarptrld

Eski holding yöneticilerinin, holding ve irketlerde bulunan hisselerinin müsaderesi kararlatrld

Kayseride, Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmas (FETÖ/PDY) soruturmas kapsamnda yarglanan eski Boydak Holding yöneticileri hapis cezasna çarptrld, sanklarn holding ve irketlerde bulunan hisselerinin müsaderesine (el koyma) karar verildi.

Kayseri 2. Ar Ceza Mahkemesindeki durumada tutuksuz yarglanan Mustafa, Bekir, Erol ve lyas Boydak, Murat Bozda ile avukatlar hazr bulundu. Sanklar Memduh, Hac ve ükrü Boydak ise tutuklu bulunduklar Sincan Cezaevinden Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) araclyla durumaya katld.

Tutuksuz sank Halit Bayhan ise ameliyat olduu gerekçesiyle durumaya gelmedi.

Mahkeme heyeti tarafndan son sözü sorulan sanklardan Memduh Boydak, devlet ve millet için çaltn söyledi. Yaklak 3 yldr tutuklu olduunu belirten Boydak, Terör örgütünün ne yöneticisi ne de üyesiyim. Benden teröristin Tsi çkmaz. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum. dedi.

Sanklardan ükrü Boydak, 64 yanda ve hasta olduunu, daha önce etkin pimanlkta bulunarak bildiklerini anlattn dile getirdi.

Bilmeden suç ilediim için pimanm. diyen ükrü Boydak, Devletimden, milletimden ve Cumhurbakanndan özür diliyorum. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum. ifadelerini kulland.

Hac Boydak ise rahatszl bulunmadn, bu nedenle tahliyesini istemediini kaydetti. Hac Boydak, Hayrseverim. Suçsuzum, beraatimi ve tahliyemi istiyorum. diye konutu.

Mustafa Boydak da uzun bir süreç yaandn, yarglamalarnn yaklak 2 yl sürdüünü belirtti. Dava dosyasnda kendisi aleyhine ifade veren kimsenin bulunmadna dikkati çeken Boydak, Uzun dönemdir i hayatna dönemiyorum. Vicdannza göre karar vermenizi istiyorum. eklinde savunma yapt.

Dier sanklar da suçlamalar kabul etmeyerek beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, sanklardan eski Boydak Holding üst yöneticisi Memduh Boydaka silahl terör örgütü yöneticilii suçundan 18 yl, holdingin eski yöneticileri Mustafa, Bekir, Erol ve lyas Boydak ile Murat Bozdaa silahl terör örgütü üyelii suçundan 7 yl 6 ay, holdingin eski yönetim kurulu bakan Hac Boydaka ayn suçtan 11 yl 10 ay 15 gün, eski holding yöneticisi ükrü Boydaka ise ayn suçtan 10 yl hapis cezas verdi. Heyet, sank Halit Bayhann ise delil yetersizliinden beraatine hükmetti.

Mahkeme heyeti ayrca sanklar Memduh, Hac, ükrü, Mustafa, Bekir, lyas, Bekir ve Erol Boydak ile Murat Bozdan, kayyum yetkilerinin devredildii TMSF tarafndan yönetilen holding ve irketlerde bulunan hisselerinin müsaderesini kararlatrd.

Sanklardan Memduh, Hac ve ükrü Boydakn tutuklu yargland 9 sankl dava, i adamlar Hamdi Kna, Halit Gazezolu ve eski ÖSYM Bakan Ali Demir ile örgütün sözde il imam Stk Ban da aralarnda yer ald 68 sann yargland davadan ayrlmt.

Savc, mütalaasnda, sanklarn Boydak Holding ve bal irketlerinde bulunan hisselerinin ayr ayr olmak üzere müsaderesi talebinde bulunmutu.

Ana Sayfaya Git