Esnaf devlete minnettar

Diyarbakır Sur ilçesinde marangozluk yapan, ilçede terör örgütü PKK mensuplarınca 3 yıl önce düzenlenen saldırılarda malzemeleri ateşe verilen 58 yaşındaki Hüseyin Berçin, teröre karşı verilen mücadele sayesinde huzurlu bir ortamda mesleğini sürdürmekten memnun.

Haberler 15.08.2018 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Sur ilçesinde marangozluk yapan ve PKKl teröristlerin 3 yl önce gerçekletirdii saldrlarda malzemeleri yaklan Hüseyin Berçin, devlet desteiyle huzurlu bir ortamda iini sürdürmenin mutluluunu yayor.

BABA MESLE

Merkez Sur ilçesinde 7 yanda balad baba meslei marangozluu 50 yldr sürdüren Berçin, aln teriyle kazand geliriyle ailesinin geçimini salyor. Terör örgütü PKK mensuplarnn 3 yl önce Surda gerçekletirdii saldrlara kadar babas ile ayn dükkanda çalan 58 yandaki Berçin, teröristlerce kazlan çukurlar, tuzaklanan patlayclardan dolay büyük maduriyet yaad. Evinin avlusunda bulunan, ehir dndan getirdikleri malzemeler teröristlerce atee verilen Berçin, terör saldrlar nedeniyle uzun süre i yerini açamad. Teröre ramen ylmayan Berçin, devlet desteiyle ilçede mesleini ilk günkü aka sürdürüyor.

HUZURLU BR ORTAM

Teröre kar verilen mücadele sayesinde huzurlu bir ortamda gönül verdii marangozluktan ekmeini kazanmaya devam eden ve ailesinin geçimini salayan Berçin, devlete minnettar.

MALIMIZI YAKTILAR, YIKTILAR

Berçin, AA muhabirine yapt açklamada, terör saldrlarndan dolay çok madur olduklarn söyledi.

Terör olaylar bizi çok kötü etkiledi. imizden, gücümüzden olduk. Malmz yaktlar, yktlar, terörü lanetliyorum. Terör örgütü malmz yaktktan sonra babam üzüntüden kalp krizi geçirdi ve onlar yüzünden öldü. diyen Berçin, teröre ramen marangozlua devam etmek için elinden gelen çabay gösterdiini belirtti.

Berçin, yava yava kendilerini toparlamaya çaltklarn ve iyi yol katettiklerini dile getirerek, kendilerine bu maduriyeti yaatan PKKya tepkisini dile getirdi.

ALLAH DEVLETTEN BN KERE RAZI OLSUN

Terör örgütü PKKnn Kürt halknn hiçbir zaman savunucusu olmadn aktaran Berçin, sözlerini öyle sürdürdü: Terörü bin kere lanetliyorum. Terörün sonu yoktur. PKK Kürt halkna en büyük zarar verdi. Kürt halkna zarar vermekten baka hiçbir ey yapmad. Allah devleten bin kere raz olsun. Hem maddi hem manevi bize destek verdi. Ayakta durmaya çalyoruz. u anki durumumuz Allaha ükür çok iyiye gidiyor.

Sur ilçesinde terör saldrlar yaanmadan önce ilerinin iyi olduunu, günde 100 geleneksel tabure, 10 tabut yaptn anlatan Berçin, saldrlarda olumsuz etkilendiklerini ancak devletin o dönem kendilerini hiç yalnz brakmadn vurgulad.

Saldrlar nedeniyle ilerinin dütüünü anlatan Berçin, Bizi en kötü etkileyen terör olaylaryd. O olaylardan sonra evlerini Surdan götüren usta, çrak ve kalfalar ii de brakmak zorunda kald. diye konutu.

AKLA MESLEM SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEM

Teröre ramen iini brakmadn ifade eden Berçin, Bu benim mesleim. Bu marangozlar çarsnda usta olarak bir ben kaldm. Allah devletten raz olsun, kapal olduumuz dönemler için bizlere maddi yardmda bulundu. lerimiz açld. Akla mesleimi sürdürmeye devam edeceim. Bize sahip çkan Recep Tayyip Erdoana teekkür ediyorum. Onun sayesinde memleket ayakta durdu. ifadelerini kulland.

ini severek yaptn, 50 seneden fazla bu meslei icra ettiini belirten Berçin, dünyaya bir daha gelse yine marangozluk yapacan aktard.

Berçin, sipari üzerine hazrlad, bölgede kürsü olarak bilinen tabureleri Türkiyenin farkl bölgelerine gönderdiini, bunu üreten usta olmad için kimi zaman siparileri yetitiremediklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git