Esnafa ruhsat jesti!

Büyükşehir Belediyesi’nden işyeri ruhsatı için duyuru yaptı. Ruhsatı olmayan esnaf ve sanatkarların başvuru yapması halinde yasal harcın dışında her hangi bir ek ücret talep edilmeyeceğini duyurdu.

Haberler 31.01.2017 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi kentte ruhsat olmayan esnaf ve sanatkarlarn bavuru yapmas halinde yasal harcn dnda her hangi bir ek ücret talep edilmeyeceini duyurdu.

Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atillann, esnaf ve sanatkarlardan ruhsat için yasal harcn dnda ek ücret alnmayaca yönündeki talimatndan sonra esnaflarn Büyükehir Belediyesine bavurular devam ediyor. Konuya ilikin Büyükehir Belediyesinden yaplan açklamada, denetim ekiplerinin Diyarbakr genelinde yürüttüü çalmalarda birçok iyerinin ruhsatsz olarak faaliyet yürüttüünün belirlendii ve bunun ciddi sorunlara yol açt kaydedildi.

YER RUHSATI OLMAYAN

yeri sahiplerinin ruhsat bavurusunda ek ücret alnmayacana dair Diyarbakr Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliinin (DESOB) de, kendisine bal ilgili birimlere yazl tebligat gönderdii belirtilen açklamada, Büyükehir Belediye Bakanmz Sayn Cumali Atilla, ilk göreve geldiinde ruhsat bavurular için rayiç bedel dnda ücret alnmamasna dair karar ald. Ruhsatsz i yeri olan vatandalarmzn Büyükehir Belediyesine ruhsat için bavurmalar gerekiyor. Vatandalarmz gönül rahatlyla gelip bavurularn yapabilir, buradan ruhsatlarn alabilirler. Vatandalarmz, belediyenin belirledii rayiç bedel dnda herhangi bir ücret ödemeden gidebilirler denildi.

Ana Sayfaya Git