Esnaf'ın veryansını!

Oto Galericiler Sitesi Esnafları, yağışlı havalarda sürekli işyerlerinde meydana gelen su baskınlarına karşın veryansın etti. Esnaflar, DİSKİ'yi suçlarken, soruna çözüm istediler.

Haberler 05.05.2017 - 08:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr-Elaz karayolu üzerinde bulunan Oto Galericiler Sitesi Esnaflar, son 1 ay içerisinde üç kez iyerlerinin yaan yamur sular yüzünden, su basknna uramasna veryansn ederek, Belediye ve DSK yetkililerine çözüm çarsnda bulundular.

Önceki gün yaan yamur nedeniyle bir kez daha iyerleri sular altnda kalan Oto Galericileri Esnaf, DSKye defalarca resmi bavuru yapmalarna ramen çözüm üretilmediini ifade ederken, su tahliye kanalnn küçük olmas nedeniyle yaan yamur sularnn tad ve iyerlerini bastn bildirdi.

SESMZ DUYAN YOK

Söz Habere konuan ve iyeri sular altnda kalan Galerici Esnaflardan Hanefi Ylmaz öyle dedi;

Bizim su tahliye borumuz küçük olduundan dolay yaan her yamurda, dükknlarmza bir diz boyu kadar su ve çamurla dolup tayor. Son 1 Ay içerisinde 3 defa benim dükknma ve bütün komularmzn dükknlarn su basmtr. Daha önce sitte yönetimi DSKe dilekçe vermesine ramen hiç kimse gelip ilgilenmedi. Biz bireysel olarak 15 gün önce Dilekçe verdik bizlere geleceiz dediler gene kimse ilgilenmedi. Ve en son önceki gün yaan yamurla, dükknlarmz bir diz boyu kadar su bast. Sesimizi duyurmak istiyoruz ama kimse ilgilenmiyor. Yapacaklar gereken tek ey bu küçük olan borunun yerine daha büyük ebatta bir boru taklmalardr. Onu da yapmyorlar.

DSK PROJE ÜRETSN

Madur olan bir dier i yeri sahibi Sait Uzman ise Belediyeye seslenerek unlar söyledi; DSK genel müdürlüüne buradan sesleniyorum bütün esnaf arkadalarmz yamur yad zaman dükknlarmz su altnda kalyor. Buradan yetkililere sesleniyoruz galericiler sitesi olarak burada faaliyet göstermekteyiz. Saanak yamur yad zaman bütün esnaf arkadalarmzn dükknlarn su basmaktadr. Yetkililere duyurulur lütfen buraya bir el atn esnaf için çözüm bulmanz istiyorum. Yamur yad zaman bütün dükknlarda hasar olumaktadr. DSK in bir proje yapp uan ki sorunu çözmelerini istiyoruz.

Oto galericiler sitesi bakan Mehmet Dönmez ise 60 i yerini her yamur yadnda su basyor diyerek yetkililerin tahliye borularn deitirmesini istedi. Dönmez öyle dedi;

SADECE BORU DEECEK

Oto galericiler sitesi bakan olarak burada esnaflarmz ciddi anlamda madur durumda buradan baktmz zaman aa yukar burada 60, 70 dükkn bulunmakta ve hepsi su basyor. Normalde 200 lük boru taklmas gerekirken 100 lük boru taklm durumda ve yamur yad zaman boru kaldramyor. Sadece bu ay içerisinde 4 defa dükknlarmz su altda kalmtr. Buradan yetkililere sesleniyorum bizlere bir el atsnlar maduruz bizlere yardmc olsunlar. Maduriyetimizin giderilmesi için yapmalar gereken tek ey 200 lük boru takmalardr.

ALT GEçTTTE çALIMA

Öte yandan, sular altnda kalan ve üç aracn mahsur kald Doum hastanesi yaknlarndaki alt geçitte dün sabah saatlerinde çalmalara balayan Diyarbakr Su ve Kanalizasyon daresi Genel Müdürlüü (DSK) Atk Su Arza ekiplerine, Karayollar Bölge Müdürlüü ekipleri de elik etti. Kanal görüntüleme aracnn hazr bulunduu kavakta i makineleri de çalyor. Gider yollarnda kazlara devam eden ekipler, borular deitirecek.

Ana Sayfaya Git