Esnaftan ilginç çözüm

Şanlıurfa’da 2 kişinin öldüğü 3 kişinin yaralandığı Türk ve Suriyeliler arasında yaşanan silahlı kavganın ardından bazı kişilerin Suriyelilere ait işyerlerine saldırıp zarar vermesiyle kentte çıkan gerginlik polisin müdahalesiyle engellendi. Olası durumlara karşı polisin teyakkuzda olduğu kentte Suriyeliler işyerlerini açmazken, bazı Türk esnaf ise işyerlerine ‘Vallahi bilahi Suriyeli değil Urfalıyız’ şeklinde yazılar yazdı.

Haberler 30.09.2018 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçen Perembe günü Osmanl Mahallesinde birbirine komu olan Türk ve Suriyeli ailelerin çocuklar kavga etti. Ailelerinin de dahil olmasyla büyüyen kavgada Suriyelilerin tüfekle ate açmas sonucu Mahmut ve Mesut Da kardeler öldü, 3 kardeleri ise yaraland. Yaananlarn ardndan sosyal medya hasplarndan örgütlenen çok sayda kii Suriyelilerin youn olarak yaad Eyyübiye, Osmanl, Devteti ve Atatürk mahallelerinde topland.

GERGNLE ESNAF çÖZÜMÜ

Öfkeli kalabalk, mahallelerde Suriye uyruklu kiilerin ev ve iyerlerine saldrp ta ve sopalarla zarar verdi. Polisin müdahalesiyle gruplar datlrken, bu kiileri sosyal medyadan örgütleyerek sokaa çard belirlenen 8 kii gözaltna alnd.

Tansiyonun dütüü kentte olumsuzluk yaanmamas için polis, Suriyelilerin youn yaad semtlerde ve ana caddelerde youn önlem ald. Yaananlarn ardndan kent merkezinde çou Suriyeli kendilerine ait iyerlerini bugün açmad. Suriyelilere ait i yerlerine yönelik zarar verilmesi üzerine baz Türk esnafn ise iyerlerinin camna Vallahi bilahi Suriyeli deil Urfalyz yazs ast görüldü.

Ana Sayfaya Git