Etten de pahalı

Siirt'te köylülerin topladığı dağ mantarı pazarda kilosu 50 liraya kadar alıcı buluyor.

Haberler 11.06.2019 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtin irvan ilçesi Elmadal köyünde eriyen karlarn ardndan otlarn arasnda ortaya çkan mantarlar köylülerin geçim kayna oldu.

irvan ilçesi Elmadal köyünde vatandalar, karlarn erimesi sonras ortaya çkan da mantarlarn toplamaya balad. Topladklar da mantarlarn Siirt merkeze götüren köylüler, burada 30-50 lira arasnda sattklar ürünlerden elde ettikleri paralarla geçimlerini salamaya balad.

GEçM KAYNAI OLDU

Da yamaçlarnda otlarn arasnda yetien mantarlar satmak için topladklarn belirten köylülerden Hac Basr, aile bütçesine katk salamak için sabahn erken saatlerinde mantar toplamaya gittiklerini, topladklar mantarlar ehir merkezine getirerek sattklarn söyledi. Mantarn ete rakip olduunu belirten Basr, Elmadal köyünde oturuyoruz. Bu gördüünüz mantarlar dalarda topluyoruz. Kilosu 50 liraya satyoruz. Et 42 lira mantar 50 lira dedi.

Da mantarnn besin deeri oldukça yüksek olduunu belirten köylülerden Orhan Beyan ise, lezzet ve ifa kayna mantarn birçok derde deva olduunu kaydetti. Beyan, Otlarn içinde çkyor. çok salkl bir mantar. Tad etten daha lezzetli daha salkl, kilosu 50 liraya katar satlyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git