Ev sahibi yapılıyor

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde ikamet eden engelli ve yardıma muhtaç bir vatandaşın durumuna kayıtsız kalmayan Kaymakam Halil İbrahim Demircin'in girişimleri sonucunda vatandaşın ev yapması için 30 bin lira değerinde yardım ödeneği çıkarıldı.

Haberler 31.12.2019 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçinmekte zorlandn ve borçlarn ödeyemez duruma geldiini ifade eden Balta, Baköy Mahallesine bal çayüstü mezrasnda annem, eim ve 2 çocuumla birlikte ayn evde kalyorum. Sa elimde tek parmam var, engelliyim. Engelli maam 510 TL. Engelli maam bize yetmiyor. Dicle Kaymakammz Halil brahim Demirçinden Allah raz olsun. Kaymakamla yaptmz bavurular sonucunda ev yapm için Ankarada 25 bin TL, Dicle Sosyal ve Yardmlama Vakfnda da 5 bin TL olmak üzere, toplamda 30 bin TL yardm ödenei çkt. Biz ev yapm için malzeme aldk. Malzemenin parasn ödemek için söz konusu 30 bin TLlik ödenein elimize geçmesini bekliyoruz. Allah raz olsun. Bata Dicle Kaymakammz olmak üzere, yardmda bulunan bütün ilgili ve yetkililere teekkür ederim dedi

EV SAHB OLDU

bulmas durumunda bu sorundan kurtulacan belirten Hasan Balta, yetkililerden bu konuda destek beklediini söyledi. Balta, Evde ya bitmek üzere, alacak durumum yok. eker de bitmi. Bir sürü masraf var, ama ödeyecek durumum yok. Ayda 510 TLlik engelli maamla geçim olmuyor. Baka gelirim yok. Eim 15 yldr rahatsz. Hastaneye götürüp, getiriyorum. Engelli ie almlara 3 yl bavurdum. Ancak ie alnmadm. 2 erkek çocuumdan büyük olan evladm evlendirmek için, 2005 ylnda bankalardan 4 bin TL para çektim. Hala bu banka borcunu dahi ödeyemedim. Elektrik borcum var. Onu da ödeyemedim. lgili ve yetkililerden i istiyorum eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git