Ev ziyaretleri!

DİYARBAKIR merkez Yenişehir Belediyesi'ne kayyum olarak atanan ilçe Kaymakam Mehmet Özel, hafta sonlarını yardıma muhtaç aileleri ziyaret ederek geçiriyor. Ziyaretlerde ailelerin sorun ve isteklerini dinleyen Kaymakam Özel, bütçeleri oranında ailelere yardımları yaptıklarını söyledi.

Haberler 13.02.2017 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeniehir Belediye Bakan DBPli Selim Kurbanolunun tutuklanp görevden alnmas üzerine yerine kayyum olarak atanan Kaymakam Mehmet Özel, hafta sonlar ilçeye bal mahalleleri gezerek dar gelirli ailelerin evlerini ziyaret ediyor. Hafta sonlarn sosyal yardm ilerine ayrarak evlere konuk olan Özel, madur ailelerin sorunlarn yerinde incelemek üzere Yeniehir lçesi Fabrika, ehitlik ve Benusen Mahallesinde oturan Kurt, Güler ile Temel ailelerini ziyaret etti. Fabrika Mahallesinde yaknlarnn evinde oturan ve eini kaybeden 8 çocuklu Pakize Kurtun evini ziyaret eden Kaymakam Mehmet Özel, Kurtun sorunlarn dinledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl ve Sosyal Yardmlama Vakfndan dul ve yetim maa alan Kurt, yaplan yardmlardan memnun olduunu belirterek, Kaymakam Özele teekkür etti.

25 YILLIK EVLYM 9 çOCUUM VAR RESM NKAHIMIZ YOK

Kaymakam Özelin, Kurtun evine geldiini örenen mahalle sakinleri, mahallede bulunan taziye evinin onarlmasn isterken, mahallede oturan 2 erkek karde, Kaymakam Mehmet Özele 25 ve 15 yllk evli olmalarna ramen resmi nikahlarnn bulunmadn söyledi. Özel, 9 kardei ve 8 çocuu olduu belirtilen mahalle sakinine nikah kyma sözü verdi.

ehitlik ve Benusen Mahallesinde oturan, elerini trafik kazalarnda kaybettikleri belirtilen Nazime Güler ve Filiz Temeli de evlerinde ziyaret eden Kaymakam Özel, çocuklara çeitli hediyeler verdi. Kadnlara dinleyen Özel, soba ile snan aileye kömür yardm yaplmas talimatn verdi.

TEK GÖZLÜ ODADA YERDE çALIARAK TEEKKÜR ALDI

Kaymakam ve Bakan Vekili Mehmet Özel, tek gözlü bir odada yaayan Filiz Temelin çocuklar ile de bir süre sohber ederek onlarn sorunlarn dinledi. Temel ailesinin 7 çocuu bulunduu belirtilirken, çocuklardan ilkokul 5inci snf örencisi rem Temel, zor koullarda ders çalmasna ramen teekkür aldn söyleyince Kaymakam Özel, yeni bir ev bulmalar halinde kirasnn kendisi tarafndan ödenecei sözünü verdi. 7 çocuun anneleri ile birlikte yaad tek gözlü evi inceleyen Kaymakam Özel, öyle konutu:

Barnma sorunlar var, evlerinin durumlar biraz skntl, inallah onu çözmeye çalacaz. Kiralk ev bakabiliriz, bulabilirler, kiralarn biz ödeyebiliriz. Belediye Bakanlmz olarak kira yardm yapabiliriz. Ev eyalarnda eksiklikler, skntlar var. Bunlar giderebiliriz. Ayrca okuyan örencilerimiz var baarllarda onlara da burs salayacaz inallah belediyemizden, bu ekilde ailemizin durumunu daha iyi hale getirmeye çalacaz. Anne rahatsz salk problemleri var. Arkadalarmz onu da hastanede ziyaret edecekler onun salk durumunu takip edeceiz.

Yeniehir Belediyesi Bakan Vekili Kaymakam Mehmet Özel, hafta içi youn i temposu nedeniyle hafta sonlar vatandalarn dertlerini dinlediini belirterek, Özellikle hafta sonlar biz aile ziyaretlerine önem veriyoruz. Hafta içi i younluundan çkamazsak bile hafta sonlar biz aile ziyaretlerine önem veriyoruz. Hafta sonlarmz tamamen mahallelerde vatandalarmzn dertlerini dinleyerek geçirmeye çalyoruz. Belediyemize gelen bu talepleri özellikle beyaz eya, mesela buzdolab, çamar makinesi eklinde yardmlarmzda oluyor. Bütçemiz yettii oranda vatandalarmz rahatlatmaya çalyoruz. Hafta sonlarmz daha çok yardm ilerimize ayryorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git