Evde Bakım Yaşlılarına Şanlıurfa Gezisi…

Kayapınar Belediyesi, evde bakım hizmetleri verdiği yaşlıları Şanlıurfa gezisine götürdü. Kayapınar Belediyesi Başkanı Mustafa Kılıç’ın talimatı ile 19 Mayıs Gençlik Bayramında Şanlıurfa’ya götürülen 20 yaşlı vatandaş, ilk kez Balıklıgöl ve tarihi mekanları görme fırsatı buldu.

Haberler 22.05.2017 - 08:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl kararnamesiyle görevlendirme yaplan Diyarbakrn Kayapnar lçe Belediyesince 3 ay önce hizmete giren Evde Bakm uygulamasndan yararlanan yallar anlurfaya götürüldü. Birçou 70 yan üzerinde olan ve bazlar yürümekte güçlük çeken yallar, bir kere daha tarihi mekanlar görmenin mutluluunu yaad.

Kayapnar Belediyesi tarafndan üç aydan bu yana verilen yallara yönelik evde bakm hizmeti kapsamnda sosyal etkinlikler de düzenleniyor. Bu kapsamda, yataa baml olmayan yallara yönelik anlurfa gezisi düzenlendi. Sabah saatlerinde evlerinden servilerle alnan yallar, Kayapnar Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüüne bal Evde Bakm Merkezine getirildi. Burada, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Ylmaz Cebe tarafndan karlanan çounluu 70 yan üzerinde olan yallar, Kayapnar Belediyesine ait araç ile anlurfaya götürüldü. anlurfada Evde Bakm Hizmetleri personelleri nezaretinde bata Balkgöl olmak üzere Hz. Eyyup makam ve bir çok tarihi mekan ziyaret eden yallara ehir turu atld. Yallara araçlarla anlurfa turu yaptrldktan sonra Balklgöl yerlekesindeki bir lokantada yemek ve çay ikram edildi.

KILIç: YALILARIMIZ BATACIMIZDIR

Kayapnar Belediye Bakan Mustafa Klç, yalnz yaayan yallarn psikolojik destee de ihtiyacnn olduunu vurgulayarak, Belediye olarak görev baladktan sonra Evde Bakm hizmetlerine baladk. Yardma muhtaç, kimsesiz ve yal insanlarmza kol kanat germek adna balattmz hizmetlerimizden 40 yalmz istifade ediyor. Bu sayy giderek artyor. Devletimiz ve kurumumuz her daim onlarn yannda olacaktr. yi ve kötü günlerinde yalnz brakmayacaz. Sosyal Belediyecilik hizmetlerimiz tüm yönüyle sürecek ifadelerini kulland.

CEBE: YALILARIMIZA YÖNELK PROGRAMLARIMIZ DEVAM EDECEK

Gezide yallara refakat eden Kayapnar Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Ylmaz Cebe de, Yalmz Batacmz slogan ile Kayapnar lçe snrlar içerisinde oturan 40 yalnn Evde Bakm Hizmetlerinden yararlandn belirterek, Yaptmz ziyaretlerde yal vatandalarmz anlurfaya gitmek istediklerini bize illettiler. Bizde onlarn bu taleplerini Belediye Bakanmz Mustafa Klç Beye ilettik. Kendisi de program düzenlememizi istedi. Hayatlarndan ilk kez dar çkan yallarmz anlurfann tarihi mekanlarn gezdirdik. çok keyifli geçti. Yal vatandalarmz geziden oldukça mutlu oldular. Geziye katlan yal vatandalarmz Belediye Bakanmza duac oldular. Yal vatandalarmza yönelik programlarmz devam edecektir diye konutu.

YALILAR: LK KEZ BELEDYE BZE DEER VERD

Geziye katlan yallar da, Uzun süreden bu yana ilk kez dar çktklarn ifade ederek, çoktandr evden çkamyorduk. Özellikle anlurfay ve Balklgölü görmeyi çok istiyorduk. Belediye Bakanmz sayesinde anlurfay ve Balklgölü görebildik. Allah ondan binlerce kez raz olsun. lk kez bir belediyenin bize yani yallara deer verdiini gördük. Allah Bakanmz bamzdan eksik etmesin dediler.

Ana Sayfaya Git