Evde çatışma

ŞANLIURFA'nın Viranşehir İlçesi'nde polis ekiplerinin bir eve düzenlediği hava destekli operasyonda, 2'si kadın, 4 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Haberler 05.12.2016 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKnn da kadrosunda bulunan bir grup örgüt üesinin, ilçeye geldii bilgisi üzerine polis ekipleri harekete geçti. Özel harekat polisleri, Demirci Mahallesindeki bir eve, hava destekli operasyon düzenledi. Güvenlik güçlerinin teslim ol çarlarna evde bulunanlar atele karlk verince çatma çkt. çatmada, örgüt üyesi olduklar açklanan 2si kadn, 4 PKKl ölü ele geçirildi.

anlurfa Valiliinden konuya ilikin yaplan açklamada, limiz Viranehir lçesine bal Demirci Mahallesinde bir eve yaplan operasyon sonucu terör örgütünün da kadrosunda olduklar tespit edilen 2 kadn, 2 erkek olmak üzere 4 terörist ölü olarak ele geçirilmitir denildi.rfa,

çATIMANIN ZLER

Buarada, çkan çatmann izleri gündüz ortaya çkt. Polisler, duvarlar ile demir kapsnda mermi izleri bulunan evdeki incelemesi tamamland. Mahalle sakinleri de 4 teröristin etkisiz hale getirildii eve akn etti. Mahallede tedirginlik yaratan evdeki çatmann izleri çatmann iddetini ortaya koyuyor.

10 K GÖZALTINA ALINDI

çatyma sonrasnda yürütülen soruturma kapsamnda örgüt üyelerine yardm ettikleri gerekçesiyle 10 kii gözaltna alnd. Valilikten yaplan ikinci açklamada u ifadel 03.12.2016 günü 20.50 sralarnda Viranehir lçemiz Cumhuriyet Mahallesi Demirciyolu No:143 sayl yerde alnan ihbar üzerine emniyet güçlerince bahse konu adrese gidilmi, PKK/KCK Bölücü Terör Örgütü mensuplarnca emniyet güçlerine ate açlm, bunun üzerine çkan çatmada dört (4) örgüt mensubu mühimmatlar ile birlikte ölü ele geçirilmitir. Olay yerinde yaplan incelemelerde; 1 adet roketatar silah ve bu silaha ait çok sayda balk ve sevk motoru, 1 adet AK-47 Kalanikof marka otomatik tüfek ve bu silaha ait mühimmatlar, 1 adet M-16 marka otomatik tüfek ve bu silaha ait mühimmatlar, 4 adet tabanca ve bu silaha ait mühimmatlar, 5 adet el bombas, Saniyeli fitil ve El Yapm Patlayc anahtar sistemleri A4 plastik patlayc, Pil ve elektrikli kapsüller, 2 adet hücum yelei, 1 adet srt çantas, Eylem keif çalmalarnda kullanlan fotoraf makinas, hafza kart ve keif notlar elde edilmitir. Ayrca PKK/KCK Bölücü Terör Örgütü Mensuplarna yardm ve yataklk yapt deerlendirilen 10 kii gözaltna alnm, gerekli adli tahkikatlar devam etmekte olup firarilerin yakalanmas için çalmalar devam etmektedir.

Ana Sayfaya Git