Evde cephane!

DİYARBAKIR'ın Dicle İlçesi'ne bağlı Kaygısız Köyü'nde silah kaçakçılığı yapan bir kişinin evine düzenlenen operasyonda, 4 Kalaşnikof, 5 tabanca ve 1 av tüfeği ile bu silahlara ait çok sayıda mermi ve şarjör ele geçirildi.

Haberler 21.11.2016 - 08:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valilii, l Jandarma Komutanl tarafndan Dicle lçesi Kaygsz Köyünde oturan bir kiinin silah kaçakçl yaptna ilikin elde edilen duyuma üzerine bu kii ile suç aletlerinin ele geçirilmesi amacyla ait ev ve eklentilerinde, adli makamlardan alnan izinle arama yapld belirtildi. Açklamada öyle denildi:

EVDE YAPILAN ARAMADA

Arama faaliyetine; jandarma komando timleri, Dicle lçe Jandarma Komutanl, KOM ube Müdürlüü ekipleri ile bomba arama köpei Alaz ve mayn arama köpei Ekip katlmtr. Kaygsz Köyünde ikamet eden üpheli ahsa ait ev ve eklentilerinde icra edilen arama neticesinde; 4 adet AK-47 Kalanikov piyade tüfei, 8 adet AK-47 Kalanikov piyade tüfei arjörü, 313 adet AK-47 Kalanikov piyade tüfei mühimmat, 5 adet tabanca, 12 adet tabanca arjörü, 4.638 adet 9 mm tabanca mermisi, 926 adet 7,65 mm tabanca mermisi, 1 adet ruhsatsz av tüfei, evin altnda bulunan ahrn ta duvar içine gizlenmi vaziyette suçtan elde edildii deerlendirilen 68 bin 200 TL. ve 10 adet altn bilezik ele geçirilmitir. Cumhuriyet Basavclnn talimat ile ele geçirilen silah ve mühimmatlara el konulmu, olay ile ilgili 1 üpheli gözaltna alnarak adli ilemlere balanmtr. Bölgemizde yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas ve silah kaçakçl ile mücadele kapsamnda yürütülen çalmalara artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir.

Ana Sayfaya Git