'Eve geç geldin' kavgasında kuzenini öldüren kadına 4 yıl hapis

DİYARBAKIR'da, H.G. (26), birlikte oturdukları eve gece geç saatte geldiği için kuzeni Döndü Çağlayan (34) ile kavga etti.

Haberler 13.12.2017 - 11:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRda, H.G. (26), birlikte oturduklar eve gece geç saatte geldii için kuzeni Döndü çalayan (34) ile kavga etti. Kavga srasnda merdivenlerden yuvarlanan iki kuzenden Döndü çalayan, binann 5inci katn penceresinden düerek öldü. H.G. hakknda kuzeninin ölümüne neden olduu iddiasyla olas kastla kasten öldürme suçundan 25 yl hapis istemiyle dava açld. H.G., yarglamann sonunda taksirle ölüme neden olma suçundan 4 yl hapis cezasna çarptrld. Sann suça eilimli olduu kanaatine varlarak, cezasnda indirim yaplmad.

stanbulun Esenler ilçesinde yaayan ve 2016 ylnda ailesinden ayrlarak Diyarbakrdaki kuzeni H.G.nin yanna yerleen Döndü çalayan, 17 Nisan 2016 günü yaadklar apartmann 5inci katndan düerek hayatn kaybetti. Genç kadnn cenazesi stanbulda topraa verilirken, olayla ilgili soruturma balatld. Soruturmann üphelisi olarak gözaltna alnan H.G., ifadesinin alnmasnn ardndan tutuksuz yarglanmak üzere serbest braklrken, hakknda olas kastla adam öldürme suçundan 25 yla kadar hapis istemiyle iddianame hazrland.

Yaamn yitiren genç kzn gece geç saatlerde eve gelmesi nedeniyle kuzeni H.G. ile sürekli tartt belirtilen iddianamede, olay günü de maktulün saat 04.00 sralarnda eve geldii kaydedildi. Eve geç gelmesi nedeniyle Döndü çalayan ve H.G. arasnda tartma yaandn kaydeden savc, karlkl ititikleri anda genç kzn 5inci katn penceresinden düerek hayatn kaybettiini belirtti. üphelinin, maktulü merdivenlerden iterek krk olduunu bildii pencereden düürüp, ölümüne sebep olduunu belirten savc, H.G.nin cezalandrlmasn istedi.

GEç SAATTE ELNDE HEDYELERLE DÖNÜYORDU

ddianamenin kabulünün ardndan tutuksuz sank H.G.nin yarglamas Diyarbakr 6nc Ar Ceza Mahkemesinde yapld. fadesi alnan H.G., halasnn kz Döndü çalayann olaydan 3 ay önce, ailesinin kabul etmemesi üzerine kendi yanna yerletiini belirterek, Gece dar çkmaya, çok geç saatte dönmeye balad. Elinde hediyelerle dönüyordu. Eve geç gelmemesini söyledim. Sürekli eve geç saatte gelmeye devam etti. Bir süre sonra evimde kalmasn istemediimi söyledim. Olay günü 04.00 sralarnda eve geldi. Odama girerek, saçmdan çekmeye balad. Ben de onun saçn tuttum ve kapnn önüne atmak istedim. O srada salonda bir arap iesi bulup, 2-3 kez kafama vurdu. Onu dar atp, kapy kilitledim. Polisi arayacam srada küfür etmeye balad. Komulara rezil olmamak için kapy açtmda yine bana saldrd. Ben onu içeri çekmeye çaltm. O srada merdivenden yuvarlanp dütük. Kafam kaldrdmda Döndü yoktu. Camdan aa dümütü. Barp, yardm istedim dedi.

SAVCI:YUVARLANARAK DÜSE BETON BLOA TAKILIRDI

Esas hakkndaki görüünü açklayan savc, sank H.G.nin bouma sonucu merdivenden yuvarlandklarn söylemesine karlk, olay yerinde keif yapldn belirtti. Keifte merdiven boluunun bittii yerde 30 santimetre yüksekliinde beton blok olduunun tespit edildiini kaydeden savc, Döndü çalayann merdivenlerden yuvarlanmas halinde beton bloa taklacan vurgulad. Maktülün yuvarlanarak dütüü yönündeki sank savunmasnn uygun olmadna dikkat çeken savc, Sann maktulü merdivenlerden aa itmesi neticesinde maktülün merdiven bitimindeki boluktan düerek hayatn kaybettii, sann bu neticeyi öngördüü olas kast ile hareket ettii, maktülün kan ve idrarnda alkol tespit edildii, sann haksz tahrik altnda olas kast ile maktülün ölümüne yol açt deerlendirilmektedir dedi.

Kararn açklayan mahkeme heyeti, sank H.G.yi taksirle ölüme neden olma suçundan 4 yl hapis cezasna çarptrd. Sann geçmii, suça eilimli kiilii, olumsuz ilikileri, fiilden sonraki davranlar ve cezann gelecei üzerindeki olas etkilerini dikkate alan mahkeme, ceza orannda iyi hal indirimi yapmad.

CAMDAN DÜECEN ÖN GÖRMEYEREK TMEYE DEVAM ETT

Gerekçeli kararda, sank hakknda daha yüksek cezay gerektiren Olas kastla insan öldürme eyleminden dava açldn belirten mahkeme, sank ile maktul arasnda sann kastna sebebiyet verecek boyutta bir husumetin olduuna dair delil bulunmadn kaydetti. Sank H.G.nin, maktüle kar yaralama veya öldürme kastnn bulunmad ifade edilen kararda, Sank savunmasnda; bouma sonucunda maktül ile merdivenden yuvarlandklarn söylemise de maktülün merdivenden yuvarlanmas halinde beton bloa taklaca anlalmtr. Merdiven boluu maktulün dorudan camdan düecei kadar dar deildir. Boumann merdiven boluunda da devam ettii, sann maktulün camdan düebileceini öngörmeyerek itimeye devam ettii ve bu haliyle eyleminin taksirle insan öldürme suçunu oluturduu kanaatine varlmtr denildi.

Ana Sayfaya Git