Eviniz güvenli mi?

Dr. Ahmet Ali Süzen, iş yeri ve evlerdeki güvenlik kamera sistemlerinin kurulum şifrelerinin mutlaka değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Haberler 28.05.2022 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Süzen, güvenlik kaygs, çocuk ve yallarn kontrolü gibi nedenlerle ev ve i yerlerinde internet araclyla IPden izlenen güvenlik kameras sistemlerinin yaygnlatn söyledi.

Teknolojinin hayat kolaylatrd gibi baz riskleri de beraberinde getirdiine dikkati çeken Süzen, herhangi bir olumsuz durumla karlamamak için tedbirli olunmasnn önemini vurgulad.

nternete bal tüm güvenlik kameralarnn video izleme programlaryla izlenebileceini ifade eden Süzen, IP üzerinden izlenebilen güvenlik kameralarnn bakalar tarafndan da izlenmesinin önüne geçmek için kullanm klavuzuna göre ilk kurulumda verilen ifrelerin mutlaka deitirilmesi gerekiyor. dedi.

Süzen, basit ifre tercihinin de siber saldrganlar tarafndan ele geçirilebildiine iaret ederek u bilgileri verdi:

Bu durum hem kurumun hem de evin kolay bir ekilde izlenmesini salyor. Uyarlar sayesinde son zamanlarda kullanclar bu ifreleri deitiriyorlar ama atlanlan en büyük sknt o cihazlarn üzerinde gelen portlarn kapatlmamasdr. Kullanc ad ve parolaya gerek kalmadan bu ifrelerin kolay ekilde ele geçiriliyor olmasdr. Biz aratrma merkezimizdeki robotlarla Türkiyede bulunan tüm IP aralklarn belirli periyodlarla taryoruz. Buradan elde ettiimiz sonuçlar gösteriyor ki her gün binlerce kiinin güvenlik kameralarna eriim mümkün. Sadece ara yüz ifresini deitirmek yeterli deil. Bunun yannda cihazdaki varsaylan tama katman 554 portu da içeriden kapatlmal. Bu, kiiye özgü bir uzaktan eriim salayacaktr.

Ana Sayfaya Git