Evinizde oturun!

Prof. Dr. Şenyiğit uyardı: "Kurban olmak istemiyorsanız evinizde oturun"

Haberler 30.07.2020 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Göüs Hastalklar Ana Bilim Dal öretim üyesi Prof. Dr. Abdurrahman enyiit, Kurban Bayramnda ziyaretlerin yaplmas durumunda çok büyük skntlarn oluabileceine deinerek bunun yerine vatandalarn evlerinde kalp, telefonla bayramlamalarn önerdi. enyiit, Kurban Bayramnda kurban olmak istemiyorsanz evde kaln çarsnda bulundu.

Yaklaan Kurban Bayramyla birlikte vatandalar hazrlklar yapmaya balad. Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Göüs Hastalklar Ana Bilim Dal öretim üyesi Prof. Dr. Abdurrahman enyiit, Kurban Bayramnda vatandalarn kurban olmamas için evlerinde oturup telefonla bayramlamalar gerektiini söyledi. Prof. Dr. enyiit, toplumda süper tayc olabileceini ve ev ziyaretleriyle salgnn bulaabileceini ifade ederek uyarlarda bulundu.

KORONA VRÜSÜN ARTTII BU DÖNEMDE ESK ADETLERMZE DÖNMEMZ SIKINTI OLUTURABLR

Prof. Dr. Abdurrahman enyiit, Kurban Bayramnn bir özelliinin olduunu ve ülke olarak korona virüs kapsamnda sk denetimlerin yapldn söyledi. uanda normal hayata geçiin olduunu belirten Prof. Dr. enyiit, Belli bölgelerde vaka saylar artyor, ama devletimizin sk tedbirleri sayesinde her ey kontrol altnda. Kontrollü bir ekilde hastalk inallah azalarak bitecek diye umut ediyoruz. Ancak, önümüzdeki Kurban Bayramnda çok büyük skntlar yaanabilir. Ben buradan Kurban Bayramnda siz kurban olmayn demek istiyorum. Bundan da unu kastediyorum, Kurban Bayramnda da bütün bayramlarda da çok güzel bir geleneimiz var, yallarmz ziyaret ederiz, aile büyüklerimizi ziyaret ederiz, ellerini öperiz ve onlarn hayr dualarn alrz. Bu çok güzel bir eydir, ama normal zamanlarda. Korona virüsün bu kadar artt bir dönemde bizim tekrar bu adetlerimize dönmemiz ve bunu yapmamz çok büyük bir sknt oluturabilir. Bakn toplumda süper tayc denen, kendi hastaln belli etmeyen, ancak bulac olan bir sürü hastalk var. Belki sizde bunlardan birisiniz. Sizde her hangi bir semptom olmayabilir. Ancak ziyaretine gittiiniz 70 yandaki teyzenize, 75 yandaki halanza, amcanza bunu bulatrabilirsiniz dedi.

KURBANLIKLARIN KESLD YERLER çOK HJYENK DEL

Bu dönemde bayram tebriklerinin telefonla yaplmas gerektiini kaydeden Prof. Dr. enyiit, Görüntülü aramalar yapalm. Ama bu bayramda evimizde oturalm. nallah bu Kurban Bayramnda kurbanlklarmz keseceiz, dini görevimizi yerine getireceiz. Ancak Kurban Bayramnda kurban kesmeye 5-10 kii gidiyoruz. Zaten kurbanlklarn kesildii yerler çok hijyenik deil. Kapal ortamlarda bu hastalk bulaabilir. Onun için lütfen, bu kurbanlklarmz kesmeye giderken sosyal mesafeye uyalm. Maskemizi takalm ve mümkün oldukça az kii gidip etimizi alp evimize dönelim. Kurban etimizi dattmz zamanda mutlaka bir kii maske ile hangi eve datacaksa oraya verecek, içeri girmeden kendi evine gidecek. Onun için lütfen bu kurbanda kurban olmak istemiyorsak ya da bizim sayemizde baka insanlarmzn, özellikle yallarmzn, kronik hastal olan büyüklerimizin, ebeveynlerimizin hastalanmasn istemiyorsak lütfen bu bayramda evimizde oturalm, bayramlamay cep telefonuyla yapalm diye konutu.

Ana Sayfaya Git