Evladına kavuştu!

DİYARBAKIR'da 39 yaşındaki Leyla Var, ölen dini nikahlı eşinin ailesinin elinden aldığı 9 yaşındaki oğluna 3 yıl süren hukuk mücadelesinin sonunda kavuştu.

Haberler 23.05.2017 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar lçesinde yaayan resmi nikahl 40 yandaki çiftçi Abdullah Gezer, 2005 ylnda o tarihte 27 yanda olan Leyla Var ile de imam nikahyla evlendi. çiftin 2008 ylnda Muhammed Baran adn verdikleri çocuklar dünyaya geldi. çocuk annenin nüfusuna kaydedildi. Baba Abdullah Gezer 2014 ylnda vefat etti. Kaynpederinin istei üzerine taziye süresince olunu, einin ailesinin evine brakan Leyla Var, iddiaya göre taziyeden sonra çocuunu bir daha alamad. 3 ay boyunca çocuunu göremeyen genç kadn, olunu geri alamayacan anlaynca, 2015 ylnn Mart aynda hukuk mücadelesi balatt. Aile Mahkemesine bavuran Leyla Var, kaynpederinin evinde olan olunun kendisine verilmesini istedi. Nüfus kaytlarn inceleyen mahkeme ksa sürede Muhammed Barann annesine iadesine karar verdi. Muhammed Barann annesine verilmesi karar üzerine Gezer Ailesinin evine giden polis ekibine, evde bu isimde bir çocuk olmad söylendi.

Yaplan aratrmada Muhammet Barann, sanki Abdullah Gezerin resmi nikahl einden dünyaya gelmi gibi Bahri Gezer adyla ikinci kez nüfusa kaydedildii ortaya çkt. çocuun kaçrlmas ve alkonulmas suçundan Gezer ailesinin 6 ferdi hakknda 1er yla kadar hapis cezas istemiyle ceza davas açld.

OLUNA SARILMAK STEYNCE GÖZALTINA ALINDI

Olu Muhammet Barana kavuabilmek için mücadele eden Leyla Var, geçen Anneler Gününde kaynpederinin evinin olduu mahalleye gitti. Parkta oynarken gördüü Muhammet Barana sarlmak isteyen Leyla Var, olunun kaçrlacan düünüp barmas üzerine çarlan polis tarafndan gözaltna alnd. Polis merkezine götürülen Leyla Var, avukat Habibe Danman Deyar arayarak yardm istedi. çocuk ubesine gelen Avukat Deyar, Cumhuriyet Savcs ile görüüp olay izah etti. Avukatn yapt görümeler ve resmi evraklarn getirilmesi sonucunda çocuun Muhammed Baran olduu ortaya çkt. Kimliinin ortaya çkmasnn ardndan 5 saat çocuk ubesinde tutulan Muhammed Baran, daha sonra annesine teslim edildi.

DEVLET KORUMASINA ALINDILAR

Avukatn giriimi sonucu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl olaya müdahale ederken, Leyla Var ve Muhammed Barann koruma altna alnmasna karar verildi. Snma evine yerletirilen anne ve olunun salkl iletiim kurabilmesi için pedagog görevlendirilirken, Gezer ailesi hakknda açlan davann devam ettii belirtildi. Anne Leyla Var, 3 yl sonra çocuuna kavumasnn kendisine Anneler Günü hediyesi olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git