Evladı kaçırılan babadan HDP'ye bayraklı tepki

Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önündeki evlat nöbetini sürdüren Mehmet Laçin: "Gururun, namusun, şerefin varsa bu çocukları sen verdin, sen alacaksın. Sen istediğin zaman bu çocukları rahatlıkla getirirsin"

Haberler 11.01.2020 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbetini sürdüren baba Mehmet Laçin, Türk bayrayla HDPye tepki gösterdi.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylülde balatt oturma eylemi 130uncu gününe girdi.

HDP il binas önünde eylem yapan ailelere, HDPlilerin çkmas üzerine yaanan gerginlii, müdahale eden güvenlik güçleri sonlandrd.

Evlat nöbetini sürdürenlerden Mehmet Laçin de HDP il binas önünde Türk bayra açarak, HDPlilere tepki gösterdi.

Laçin, yasalarn arkasna snmak yerine uymak gerektiini belirterek, HDPnin sktnda yasal partisiyiz diye basn çardn söyledi.

BAYRAKLA TEPK GÖSTERD

Yasal partiyse Atatürk resmi nerede. Devlet güçlüdür, müracat yap oraya bir Atatürk resmi koysun. Bana diyorlar ki, Kiralksnz, AK Parti sana para veriyor. Ben AK Partili deilim. Türkiye Cumhuriyeti vatandaym, AK Parti benim hükumetimdir, Cumhurbakanmdr, bakanmdr. diyen Laçin, herkesin yasalara uymak zorunda olduunu belirtti.

HDPden de yasalara uymasn beklediklerini ifade eden Laçin, öyle devam etti:

Gururun, namusun, erefin varsa bu çocuklar sen verdin, sen alacaksn. Sen istediin zaman bu çocuklar rahatlkla getirirsin. HDP, ben zmirden geliyorum. 3 gün sonra da zmirde HDP il binas önünde açklama yapacam. Bu sevda bitmez. Hayallerim vard, tek kzm vard. Memleketimi, yurdumu, topram bir tarafa braktm, kzm okusun diye. Kzma özel ev yaptm. Zorbalkla, silah zoruyla evladm elimden aldnz. Gönüllüymü, ey cahil insanlar. Bak sesleniyorum size, 18 yan doldurmam bir çocuun karar olur mu? Deil Türkiyede dünyada olamaz. Bilmiyor musunuz siz bunlar? Utanmadan, sklmadan halen direniyorsunuz. Direnme yetmez, zaman aleyhinize iler. Bunu iyi bilin. Senin bu kapn kapanacak, kilit vurulacak. Bu ay yldzl bayrak için dedem 1915te askerde ehit oldu. Bedel bu bayrak için vereceim. Bunu bilesiniz. Utanmazlar. Kürt hakkn savunuyorum diyorsun, ben Aleviyim, Kürtüm. Halkn demokrat partisi deil, halkn çocuklarn daa kaçran parti yazacaksn. Yakmaz.

Ana Sayfaya Git