Evlat nöbeti 77. gününde!

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önünde başlattığı evlat nöbeti devam ediyor.

Haberler 18.11.2019 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önünde balatt evlat nöbeti sürüyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylülde partinin il binas önünde balatt oturma eyleminde 77 gün oldu.

Daa 5 yl önce kaçrlan olu Roat için Hakkariden gelen anne Necibe çiftçi, yapt açklamada, evlad gelinceye kadar oturma eylemini sürdürmekte kararl olduunu söyledi.

Büyük olu, 4 çocuk babas Sami çiftçinin de terör örgütüne destek vermedii için 2017de PKKllarca köyden kaçrlarak katledildiini anlatan çiftçi, çocuumdan bir haber alana kadar buradan gitmeyeceim. dedi.

HDP ve PKKya tepki gösteren anne çiftçi, çocuum okul okuyordu. Silah almasn istemiyorduk, o da istemiyordu. Zaten çocuum küçüktü. Öretmen veya polis olmay istiyordu ama ona frsat vermediler. Biz Türk bayra altnda domuuz, Türk bayra altnda da öleceiz. ifadelerini kulland.

- Eylemimizi sürdüreceiz

Ardan gelerek 4 yl önce 17 yanda daa kaçrlan kz çidem için eylemini sürdüren baba Yasin Kaya ise çocuklar dada olan anne ve babalara oturma eylemine katlmalar çarsnda bulundu.

Kzndan bugüne kadar haber alamadn dile getiren Kaya, Ne bayrammz bayram oluyor. Her gün yemek yediimde kzm gözümün önüne geliyor. Nasl oldu? Nasl kaçrld? Bu benim bama neden geldi? eklinde konutu.

Okul okurken kznn baarl olduunu anlatan Kaya, Kzm hep bana büyüyünce Türkçe öretmeni olmak istiyorum. diyordu. Kzm, PKKdan kaç gel ,Türkiye Cumhuriyetine teslim ol. Allahtan umut kesilmez. nallah gelir. 77 gündür buradayz, 77 sene de geçse eylemimizi sürdüreceiz. dedi.

5 Maysta ortadan kaybolan oullar Yusufun (16) HDPliler tarafndan düün arac olarak süslenen minibüsle daa kaçrld iddiasyla eiyle birlikte 4 Eylülde oturma eylemine katlan inaat içisi Celil Begda, Cierimiz yanyor, kimsede ses yok, bir gelime yok. Hepimiz burada perian haldeyiz. Kimselere derdimizi anlatamadk imdiye kadar. Bekliyor bu insanlar. Kimi kzn kaybetmi kimi olunu diye konutu.

Ana Sayfaya Git