Evlat nöbetinde buruk Babalar Günü

Diyarbakır'da, HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan babalar, Babalar Günü'ne buruk girdi. Diyarbakır'ın Hani ilçesinde 2015 yılında, 17 yaşında fırında çalışırken kaçırılan oğlu Fatih için eyleme katılan Abdullah Demir, "Bizim Babalar Günü'müz yok. Ne zaman evladıma kavuştum, Fatih'ime kavuştum, o zaman Babalar Günü olur, huzurumuz da yerine gelir" dedi.

Haberler 21.06.2021 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 228 ailenin HDP binas önündeki oturma eylemi, 658nc günde de sürüyor. Babalar Gününe buruk geçiren evlat nöbetindeki babalar, çocuklarndan haber bekliyor. Diyarbakrn Hani ilçesinde 2015 ylnda, 17 yanda frnda çalrken kaçrlan olu Fatih için evlat nöbeti tutan Abdullah Demir, oluna kavuuncaya kadar Babalar Gününü kutlayamayacan söyledi. Oluna kavutuu günün, kendisi için Babalar Günü olacan ifade eden Demir, ona kaçp teslim olmas çarsnda bulundu. Abdullah Demir, öyle konutu:

Bizim Babalar Günümüz yok. Ne zaman evladmza kavutuk, Fatihe kavutuk, o zaman Babalar Günümüz olur. O zaman bayrammz da olur, düünümüz de olur, her eyimiz olur. Ama maalesef canmz bizden alp götürdüler. Biz canmza kavumayana kadar, ana baba günü kutlayamayz. Ne zaman evladma kavuursam, Babalar Günü olur. Oluma sesleniyorum; kaç gel, Türk askerine teslim ol. Bu zalimler sizi kanryorlar. Diyorlar ki; Siz Türkiyeye dönerseniz cezaevinde çürürsünüz. 25 tane çocuumuz geldi, hiçbirine kelepçe vurulmadan, anne babalarna teslim edildi. Bizim sayemizde 300 tane çocuk kaçt geldi, bundan güzel bir ey var mdr? Gecemiz, gündüzümüz yok. Ne zaman evladma kavutum, Fatihime kavutum, o zaman Babalar Günü olur, huzurumuz da yerine gelir.

BABALAR BUGÜNÜ KUTLAYAMIYOR

Diyarbakrda 5 Mays 2019da PKK tarafndan kaçrlan olu Yusuf için 4 Eylül 2019da HDP binas önüne gelerek, eyleme balayan Celil Begda da olunun kaçrld iki yldan bu yana, Babalar Gününü kutlayamadn söyledi.

çocuklardan, Babalar Gününde, babalarna müjde için kaçp gelmelerini isteyen Begda, unlar söyledi:

2019dan beri, 25 aydr bu kapdaym. Olum gittiinden beri, iki senedir Babalar Gününü kutlamyoruz. çünkü olum yok ki Babalar Gününü kutlayalm. Bayram da yapmyoruz, hiçbir ey yapmyoruz, bize her ey haram oldu. Bize her eyi zindan ettiler. Ne Babalar Günü, ne Anneler Günü var bizim için. Bu çadrdaki herkes perian. Bunun sebebi de HDPdir. çim elvermiyor Babalar Gününü kutlamaya, olum olsayd güzel olurdu. nallah olum gelir, bir dahaki seneye nasip olur Babalar Günü kutlamak. çimiz buruk, çok isterdik kutlamay. Ama evladn olursa kutlanr Babalar Günü, evladn yannda olmasa nasl kutlanr. Biz buradayz, bu çadrda. 300e yakn evladmz geldi, inallah bütün çocuklar gelir. Buradan bütün çocuklara sesleniyorum; frsatn bulursanz kaçn gelin, bakn Babalar Günü geldi, babalar bugünü kutlayamyor. Gelin babanza bir müjde verin.

Ana Sayfaya Git