Evlatlarımız unutuyor ama devlet unutmuyor

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Diyarbakır'ın Bismil Belediyesince kurulan aşevinden her gün ihtiyaç sahibi 300 aileye iki öğün sıcak aş dağıtılıyor.

Haberler 26.12.2017 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaplan görevlendirmenin ardndan tek tek uygulamaya geçirilen sosyal projelerle vatandan hayatna dokunmaya devam eden Bismil Belediyesi, Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakfyla kurduu aevi araclyla yoksulun sofrasndan scak yemei eksik etmiyor.

Aevinden her gün 300 aileye iki öün scak yemek datlyor. Araçlarla dezavantajl ailelerin evlerine götürülen yemekler, ailelere teslim ediliyor.

- Vatandan olduu her yerde biz de olacaz

Bismil Belediye Bakan Vekili Turgay Gülenç, sosyal belediyecilie büyük önem verdiklerini söyledi.

Vatandan olduu her yerde biz de olacaz. anlayyla hareket ettiklerini vurgulayan Gülenç, göreve getirildikleri günden bugüne kadar çok önemli çalmalar yaptklarn ifade etti.

nsanlarn en önemli gereksinimi olan beslenme ihtiyacn karlama konusunda da çalmalarnn bulunduunu aktaran Gülenç, Özellikle kimsesi olmayan veya beslenme ihtiyacn karlayamayan vatandalara yönelik aevi kurduk. dedi.

- Kapda teslim ediliyor

Aevini Komusu aç iken tok yatan bizden deildir. iar çerçevesinde kurduklarn anlatan Gülenç, öyle konutu:

Aevinde her gün düzenli olarak piirilen scak yemek, kendi datm ekiplerimizce öle ve akam olacak ekilde 300 aileye veriyoruz. Vatandalarn bu konudaki memnuniyeti bizi ayrca sevindiriyor. Bir hizmet yaparken vatandamz da rencide etmeden ve üzmeden yapmaya gayret ediyoruz. Bu nedenle bir datm sistemi kurduk. Ekiplerimiz her gün aevinden ald scak yemekleri vatandan kapsna kadar götürüyor.

htiyaç sahibi aileleri belirlerken Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakfnn kaytlarndan faydalandklarn belirten Gülenç, Gerçekten ihtiyaç sahibi olan beslenme ihtiyacn gerektii gibi karlayamayan vatandalarmz yaptmz çalma neticesinde belirledik. ifadelerini kulland.

- Aç kalmamza izin vermiyorlar

105 yandaki ei Faik Yavuzklç ile yalnz yaayan 80 yandaki Fahriye Yavuzklç, eiyle tek bana yaadklarn söyledi.

kimizde yalyz, bir tas su bile içecek durumda deiliz. diyen Yavuzklç, Yemek geldiinde merdiven basaman inemediim için görevliler yemei getirip bana veriyorlar. Allah onlardan ve hükümetten raz olsun, aç kalmamza izin vermiyorlar. Devlet, her eksiimizi gideriyor. Belediyeden olmazsa aç kalacaz. eklinde konutu.

çocuklarnn frsat buldukça gelip ev ileri konusunda kendilerine yardmc olmaya çaltklarn anlatan Yavuzklç, çocuklarmz bazen bizi unutuyor ama devlet bizi unutmuyor. Allah devletin eksikliini vermesin. ki öün yemeimizi onlar karlyor. dedi.

- Bizim evden yaplan yemekten çok daha güzel

Görme engelli 7 çocuk babas slam Yavuzklç, engelli olduundan devletin vermi olduu maala geçimini salamaya çaltn söyledi.

Belediyenin kurduu aevinden yaklak 6 aydr kendilerine her gün yemek getirildiine iaret eden Yavuzklç, unlar aktard:

Her gün bize yemek getiriyorlar, onlardan çok memnunuz. Allah devletimizden ve yemek getirenlerden raz olsun. Bunun devam etmesini diliyoruz. Yemekleri çok beeniyoruz. Bizim evden yaplan yemekten çok daha güzel.

- Günde 3 çeit yemek çkaryoruz

Aevi sorumlusu Emin Arslan da aevinde piirdikleri yemeklerde kullandklar malzemelerin tazeliine çok dikkat ettiklerini vurgulad.

Aevinde gereken hijyen kurallarn tümüne riayet edildiini aktaran Arslan, unlar kaydetti:

Hem görüntü hem tat bakmndan çok güzel yemekler yapyoruz. Dattmz ailelere yemeklerle ilgili bir sorun olup olmadn tespit etmek için takip yapyoruz. Ürün seçiminde tazelik ve kalitesine çok önem veriyoruz. Günde 3 çeit yemek çkaryoruz. Burada yaklak 45 çeit yemek piiriyoruz. Günlük programmz çerçevesinde bunlar listeleyerek her gün farkl çeitleri vatandamza sunuyoruz.

Ana Sayfaya Git