Evler kar altında!

Muş'ta merkeze bağlı yüksek kesimlerdeki köylerde kar kalınlığının 2 metreyi bulması nedeniyle bazı evler kar altında kaldı.

Haberler 10.01.2020 - 11:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Youn kar yann etkili olduu Mu merkeze yaklak 50 kilometre uzaklktaki yüksek rakml köylerden Yukaryongalda, baz evlerin yan sra ahr ve mütemilatlar da kar altnda kald. Vatandalar evlerin çevresinde biriken karlar kendi imkanlaryla temizleyerek dar çkabildi.

Kar, köydeki yaam zorlatrsa da çocuklarn en büyük elencesi haline geldi. çat saçaklarnda biriken ve tüneli andran kar ynlarnn içinden geçen çocuklar, kar topu oynayarak eleniyor.

Mu l Özel daresi ekipleri karla mücadele ekiplerinin tüm yollar açt köyde vatandalar, i makinelerinin giremedii yerlerde kendi imkanlaryla patika yollar açarak ulam salyor.

- Tek katl evler kara gömülmü

Yukaryongal köyü sakinlerinden Ahmet çamtosun, gazetecilere yapt açklamada, köylerine çok kar yadn söyledi.

Karn belli bir süreden sonra kendileri için ikenceye dönütüünü belirten çamtosun, 7 ay kar altnda kalyoruz. Evlerimiz tek katl. Hava çok souk oluyor. Küreklerle yolumuzu açmak zorunda kalyoruz. Baz evler kardan görünmüyor. dedi.

Nurettin Omar ise köydeki tek katl evlerin kara gömüldüünü belirterek, Kar yadnda ilerimiz zorlayor. Kar evlerin damna kadar birikmi. Köyün içindeki yollar küreklerle açyoruz. Sokaklar dar olduu için i makineleri giremiyor. Herkes kapsnn önünü kürekle temizliyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git