Evleri su bastı

MUŞ'un Varto ilçesinde, Alparslan 1 ile yapımına devam edilen Alparslan 2 barajı arasında kalan Tepe köyündeki bazı evler, yağmurun ardından meydana gelen taşkınla sulara gömüldü.

Haberler 13.05.2019 - 02:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Köy halkndan Mithat çelimli, 2014te Alparslan 2 Barajnn yapmna baland, 2015te acele kamulatrma yapld. Bir ksm alacaklar verildi; fakat hazine arazisine kurulan 42 eve ödeme yaplmad. Bu evler bugün sular altnda kalmaya balad. Enkaz, nakliye ve göç paras istiyoruz; gidecek yerimiz yok dedi.

Vartoya 15 kilometre uzaklktaki 60 hane ve 500 nüfuslu Tepe köyünde yaayanlar, evlerinin iki barajn ortasnda kalmas nedeniyle sel ve su baskn tehdidi altnda oturuyor. Bulank ilçesinde yamur ve eriyen kar sular yüzünden Alparslan 1 Barajnn tamas sonucu çevre köylerdeki baz evleri su bast. Yapm sürdürülen Alparslan 2 Barajnn göl sahasnda bulunan köylerdeki evler, 10 Nisanda sularn hzla yükselmesi sonucu açlan kapaklar nedeniyle sular altnda kald. Su baskn, en çok Tepe köyünde hasara yol açt. 2 evin sular altnda kald köyde yükselen sular, dier evler için de tehdit oluturuyor.

K BARAJ ARASINDA KALINCA

Evleri suya gömülen Mithat ve brahim çelimli, kardeleri Fikret çelimlinin evine yerleti. Suyun debisinin yükselmesi nedeniyle evlerini terk ettiklerini ve ölümden döndüklerini anlatan Mithat çelimli, Eriyen kar ve yamur sular nedeniyle Alparslan 1 Barajnda taknlar olunca Bulank ilçesindeki köylerde basknlara neden olmu. Bunun üzerine 10 Nisanda barajn kapaklar açld. 2014 ylnda Alparslan 2 Barajnn yapm için köyümüz istimlak edildi. Acele kamulatrma ile baz ödemeler yapld. kinci ödemelerde ise anlamaya gidildi. Bazlar mahkemeye verdi. Bizim evler ise hazine arazisine yapld için istimlak edilmedi. Gideceimiz yer olmad için evimizi boaltmadk. Evlerimiz sular içinde kald. Biz de enkaz ve göç paras istiyoruz. Sular çekilince yine evlerimize gireceiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git