Evlerinde sergiliyorlar

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e(S.A.V) ait olduğunu söyledikleri takke ve çorabı evlerinde sergiliyorlar

Haberler 08.02.2021 - 00:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin Yüksekova ilçesinde yaayan Sakin ailesi, dedelerinden kaldn iddia ettikleri kutsal emanetleri, evlerinin odasnda özel olarak muhafaza ediyor. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammede(S.A.V) ait olduunu öne sürdükleri takke ve çorap ile el yazmas Kuran- Kerimi herkesin görmesini isteyen aile, müze yaplmasn istiyor. Aile fertlerinden Abdurrahim Sakin, Aile büyüklerimiz, kutsal emanetleri at srtnda köy köy gezerek, vatandalarn görmesini salyordu. Biz de bu kutsal emanetler için mahallemizde bir müze yaplmasn istiyoruz dedi.

lçenin Akaln Mahallesinde yaayan ve Abbasi soyundan geldiklerini belirten Sakin ailesi, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammede(S.A.V) ait olduunu öne sürdükleri Takke-i erif, çorab ve el yazmas Kuran- Kerimi yllardan bu yana özenle muhafaza ediyor. Ailenin son kua, evlerinin küçük bir odasnda kutsal emanetler için bir yer yapt. Aile, yaptklar caml dolabn içine kutsal emanetleri yerletirdi. Türkiyenin birçok yerinden Sakin ailesinin evine gelenler, kutsal emanetleri görüyor. Akaln Mahalle Muhtar ve ailenin büyüklerinden olan Abdurrahim Sakin, uzun zamandr kutsal emanetlerin muhafaza edildiini belirterek, dedelerinin eski dönemlerde bu kutsal emanetleri at srtnda köy köy gezdirerek insanlara gösterdiini söyledi.

BU EMANETLER AT SIRTINA DEL, ÖZEL BR YERDE SERGLENSN

Kutsal emanetleri, yetkililerin yapaca korunakl bir alanda herkesin görmesini istediklerini belirten Sakin, öyle konutu: Peygamber Efendimize ait olan bu kutsal emanetler yaklak 300 yldr dedem Süleyman beyden, kuaktan kuaa bize kadar geldi. Kendi bamza bu Peygamber Efendimizin emanetleridir demiyoruz. Bu emanetlerin dayandrld elimizde belgelerimiz var. Kendi imkanlarmzla bunlar muhafaza etmeye çaltk. Bu kutsal emanetlerin daha güzel muhafaza edilmesi için yetkililerden yardm bekliyoruz. Arazisini benim vereceim ekilde kendi evimin çevresinde bir müze gibi korunabilecek her türlü hem manevi hem de maddi olarak korunabilecek bir yer veriyorum. Dedelerimizin zamannda bu kutsal emanetleri at srtnda köy köy gezerek insanlara gösterirdi. Artk bu emanetleri at srtnda deil de yetkililerin bir yer yapp, herkesin ziyaret edebilecei bir alan istiyoruz.

Ana Sayfaya Git