Evlilik okulu...!

Vanlı gençler "evlilik okulu"nda mutlu yuvanın sırlarını öğreniyor

Haberler 07.03.2020 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van Gürpnar ilçesinde açlan gelin ve damat adaylar ile bir yl içinde evlenmi çiftlere destek verilmesi amacyla kurulan evlilik okulu çiftlerin birbirlerine daha güçlü balanmalarn salyor.

Gürpnar Belediyesi öncülüünde balatlan proje kapsamnda okulda verilen eitimlere katlan yeni evli çiftler ile evlenecek adaylara, mutlu bir yuvann ipuçlar anlatlyor.

Boanmalarn en aza indirilmesi, mutlu ve salkl aile yapsnn korunmas amacyla açlan okulda, alannda uzman kiilerden eitim alan çiftler, evlilikteki potansiyel sorunlar önleme, aile içi iletiim, aile yönetimi ve e uyumu konularnda bilgilendiriliyor.

Okulda mutlu bir yuvann kurulmas için erkek ile kadnlara düen görev ve sorumluluklar farkl gözle görebilme imkan bulan çiftler, anlatlan konularla birbirlerine duygularn daha iyi ifade etme imkan buluyor.

Perembe günleri 3 saat süren eitimlere katlan 40 çifte, evlilikte iletiim, aile ve salk ile aile hukuku konularnn ilendii okulda eitim program sonunda sertifika ve hediyeler verilecek.

AMACIMIZ MUTLU YUVALARIN KURULMASINI SALAMAK

Gürpnar Belediye Bakan Hayrullah Tan, son zamanlarda artan boanma oranlarnn toplumda hasara yol açtn belirtti.

Evliliin önemli temel tann sabr olduunu vurgulayan Tan, unlar söyledi:

Allahn en sevmedii helal boanmak. Fakat son zamanlarda boanmalar gittikçe artyor. Eler, çok basit sebeplerle hemen evlilik hayatlarna son verebiliyorlar. Bunun önüne geçebilmek için böyle bir çalma balattk. Evlilik okulumuzda alannda uzman eitmenler eliinde aile içi iletiim, çiftlerin görev ve sorumluluklar, empati, çocuk geliimi, fedakarlk, sadakat ve islam dininde evliliin önemi gibi konularda eitimler veriyoruz. çiftler birbirleriyle konuursa aamayacaklar sorun yoktur. Bu yüzden elerin birbiriyle salkl iletiimi son derece önemli.

Tan, 3 hafta süren eitimlere düzenli katlan 40 çifte, sertifika ve çeitli hediyeler vereceklerini aktard.

- ALE TOPLUMUN TEMELDR

Aile Danman Doktor Zübeyde Tezcan da mutlu evlilie giden yolun sevgi, sayg, sorumluluk, sabr ve sadakatten geçtiini söyledi.

Salam aile yapsnn salam toplumsal huzurun salanmasnda da önemli olduunu anlatan Tezcan, öyle konutu:

Evlilik okulunda verdiimiz eitimlerle çiftlerin birbirlerine nasl davranmalar gerektiini, sorumluluklarn anlatyoruz. Her evlilik bir imza ile oluyor ama mutlu bir yuva için yeterli deil. Fedakarlk gerekiyor. çiftlerimize bu bilgileri aktarmaya çalyoruz. Daha salkl iletiim nasl olur, birbirimizi daha iyi nasl anlarz, birbirimize daha çok nasl sevgi katabiliriz. Bunlar anlatarak çiftlerimiz arasndaki ba güçlendiriyoruz. Bu anlamda eitimi çok anlaml ve gerekli buluyoruz.

- EME ONU SEVDM DAHA RAHAT SÖYLÜYORUM

Eitime katlan Recep ve Burcu Keskiner çifti de ilçede ilk defa böyle bir eitimin verildiini aktard.

Evlilik okulunda önemli bilgiler edindiklerini anlatan Recep Keskiner, Nianl ve evlenmi çiftler için önemli bir proje. Bu sayede eime kar hissettiim duygularm daha da güçlendi. Artk eime gönül rahatlyla onu sevdiimi söylüyorum. dedi.

Tüm çiftlerin bu eitimi almas gerektiini belirten Burcu Keskiner, Eitimle doru bildiimiz birçok yanln farkna varma imkanmz oldu. Birbirimizin kymetini daha iyi anlamamza olanak salad. diye konutu.

Ana Sayfaya Git