Evrak çoğaltınca

Karakoçan Belediyesi'nde HDP'li üye resmi evrakı çoğaltınca ortalık karıştı

Haberler 13.02.2021 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazn Karakoçan ilçe belediyesinde denetim komisyonu üyesi HDPli Ahmet Elgin, iddiaya göre belediyenin resmi evrakn bina dna çkararak fotokopiyle çoalttktan sonra geri getirip, komisyon üyelerine frlatt. Daha sonra elindeki fotokopilerle dar çkmak isteyen Elgine, AK Partili komisyon üyeleri engel olmak isteyince gerginlik yaand.

Karakoçan Belediyesinin HDPli Bütçe Denetleme Komisyonu üyesi Ahmet Elgin, iddiaya göre belediyenin resmi evraknn olduu dosyay bina dna çkarp fotokopiyle çoalttktan sonra getirip, komisyon üyelerine frlatt. Elinde, evrak fotokopileriyle belediye dna çkmak isteyen Elgine, AK Partili komisyon üyeleri Ömer Sarkaya ve Abdullah Kocabey merdivenlerde engel olmak istedi. ki taraf arasnda gerginlik yaand. Yaanan arbedede, HDPli Elgin, yere dütü. Bir süre sonra ayaa kalkan Elgin, üyelerle tartmaya devam etti. HDP Karakoçan lçe Bakanlnn, sosyal medya hesabndan Elginin fiziki saldrya urad iddia edilerek, olayn knand ifade edildi.

Karakoçan Belediyesince yaplan açklamada da, partilerin meclisteki dalmlarna göre AK Parti grubundan iki, HDP grubundan da bir üyenin seçilerek komisyonda görevlerine balad belirtilerek, Denetim Komisyonu görevine balad ilk toplantsnda çalma artlarnn görüüldüü iki karar alm olup çalmalarna bu kararlar nda balatlmtr. Denetim Komisyonunun ald 2021-2. nolu kararnn 3üncü maddesinde, belediye bakanlmzn denetime esas her türlü evrak, belirtilen alanda her türlü incelemeye açk (Not alma, ayrntl inceleme, uzman kiilerden faydalanma gibi), ancak siyasi herhangi bir propagandaya imkan verilmemesi amacyla ve ayrca yasalara aykrlndan resmi mühürlü belgelerinin fotokopi, mobil cihazlar ile fotoraf çekilmesi gibi her türlü çoaltlmaya izin verilmemitir denildi.

TÜM KARARLARI çNEYEREK BELGELER çOALTMI

Açklamann devamnda, u ifadelere yer verildi:

Denetim komisyonu üyelerimizin imza altna aldklar bu kararlara ramen HDP grubu üyesi tarafndan srarla resmi mühürlü belgelerin kendisi tarafndan zorla alnarak çalma alan ve belediye snrlar dna çkartld tespit edilmi olup kamera görüntüleri ile bu durum ispatlanmaktadr.

HDPli meclis üyesi tüm kararlar çineyerek belgeleri çoaltm, tekrardan belediyemize gelerek komisyon üyelerimize ald dosyann asln frlatm elinde fotokopilerle belediyemizden çkarken, dier komisyon üyelerimiz tarafndan merdivende tutulmu ve elindeki kopyalar çekilmek suretiyle alnmtr. Yaanan bu istenmeyen hadise esnasnda HDPli üye aya kayarak yere dümütür. Kamera görüntülerinden de görülecei üzerine asla ve asla fiziki bir vurma söz konusu deildir.

Bizler, bu k olmayan olay büyütmeden aralarnda halledip helallik alnarak bitmesini beklerken, yaanan hadiseden bir gün sonra adeta dümeye baslm bir emirle arkadalarmz hakknda savcla suç duyurusunda bulunulmu ve kendi partilerinde yaptklar bir basn açklamasyla bizleri hedef gösterip sosyal medya üzerinde karalama kampanyas balatmlardr.

Ana Sayfaya Git