Eylem 137'inci gününde!

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 17.01.2020 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 137nc gününe girdi.

Ellerinde çocuklarnn fotorafyla souk havaya aldrmadan bekleyiini sürdüren annelerden Süheyla Demir, yapt açklamada, Ardan 5 yl önce daa kaçrlan kz Hayal için kucanda 1,5 yandaki çocuuyla oturma eylemine devam ettiini söyledi.

Eylemlerini kararllkla sürdüreceklerini belirten Demir, 136 gündür buradayz, 136 yl da olsa burada olacam. Ömrüm yetiince burada kzm bekleyeceim. Ömrüm yetmese de benden sonra kzm nöbetini sürdürsün. Kzm onlarn eline brakmam. dedi.

Evladna büyük hasret duyduunu anlatan Demir, çocuklar kaçrlan herkesi buraya bekliyoruz, çocuklarnz o zalimlerin eline brakmayn. 5 aydr buradayz, kimse bize bir ey yapamaz. Gelin siz de çocuklarnz onlarn elinden almak için mücadele edin. ifadelerini kulland.

- Artk gülmek istiyoruz

Konyadan, 16 yandaki kz Yasemine kavuma ümidiyle gelen Yldz Ball, oturma eylemini sürdürmekte kararl olduklarn vurgulayarak, Varsn geri kalan ömrüm Yasemin için kurban olsun. Brakn kzm gelinlik giysin, kefen giymesin. diye konutu.

Kzn çok özlediini artk dayanacak gücünün kalmadn anlatan Ball, Artk alamak istemiyoruz, gülmek istiyoruz. Evladmza kefen giydirmek istemiyoruz. Gelinlik, damatlk giydirmek istiyoruz. dedi.

Baba evket Bingöl de daa kaçrlan olunu almadan partinin il binas önünden ayrlmayacan söyledi.

Bingöl, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun ei Selvi Klçdarolu ile stanbul Büyükehir Belediye Bakan Ekrem mamolunun ei Dilek mamolunun, eski HDP E Genel Bakan Selahattin Demirtan Devran kitabndan uyarlanan tiyatro oyununu izlemesine tepki gösterdi.

Ana Sayfaya Git