Eylem hazırlığı içerisindeyken!

Dargeçit ilçesinde ilçe ve AK Partili yöneticilere silahlı saldırı için keşif yaptığı tespit edilen kadın militan yakalandı.

Haberler 03.07.2017 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Dargeçit ilçesinde ilçe ve AK Partili yöneticilerine suikast için keif yapan PKKl kadn yakaland.

Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre, l Emniyet Müdürlüü stihbarat ve Terörle Mücadele ubesi ekiplerince takibe alnan kadn militan, Dargeçit ilçesinde Saray Mahallesi Mezopotamya Caddesi üzerinde yakaland. Ablas adna kaytl nüfus cüzdan ile yakalanan PKKl Rozarin kod adl Mevlüde Gündüz olduu tespit edildi.

- Kandilde saldr eitimi vermi

PKKya 2007 ylnda stanbuldan katld belirlenen Gündüzün uzun süre kandil alannda suikast tarz saldr eitmenlii yapt saptand. Geçen yl Dargeçite geldii belirlenen Gündüzün, ilçe ve AK Partili yöneticileri ile baz polis noktalarna suikast tarz saldr planlad örenildi.

- 300 gram TNT ele geçirildi

Gündüz ün kald evde ve mütemilatnda yaplan aramada, tabanca, çok sayda fiek, Rus yapm el bombas, 300 gram TNT, patlayc düzenei yapmnda kullanlan ölçü aleti, 4 uzaktan kumandal bomba alcs, 3 verici kumanda, 2 güç kayna, el yapm zaman ayarl anahtar sistemi ile elektrikli kapsül ele geçirildi.

- Keiflerden sonra makyaj yapm

lçede çeitli zamanlarda keif yapan Gündüzün evinde saç boyas ve kozmetik ürünler de ele geçirildi. Gündüzün keiflerden sonra tannmamak için makyaj yapp, kyafet deitirdii belirlendi.

Dergeçit bölgesinde çatma çkt

Öte yandan, Türk Silahl Kuvvetlerinden yaplan bilgilendirme açklamasnda, dün sabah saatlerinde Mardinin Dargeçit lçesi krsalnda güverlik güçlerine silahl saldr hazrlnda olduu tespit edilen PKKl teröristlere yönelik Türk Hava Kuvvetlerine ait sava uçaklarnca düzenlenen hava operasyonunda, 5 örgütü mensubunun etkisiz hale getirildii belirtildi.

Ana Sayfaya Git