Eylem için gelmişler

DİYARBAKIR merkez Bağlar İlçesi'nde polis ekiplerine saldırı düzenleyen 2 örgüt üyelerinden biri yaralı, diğeri ise sağ olarak yakalandı. Çatışma sırasında bir kız çocuğu da hafif yaralandı.

Haberler 07.12.2016 - 09:22 Son Güncelleme : 07.12.2016 - 09:24

Merkez Balar lçesi Baclar Mahallesinde Cengizler Caddesi üzerinde bulunan polis ekiplerine, önceki gün saat 22.00 sralarnda PKKl 2 militan tarafndan saldr düzenlendi. Polislerin de karlk vermesi üzerine çatma çkt. çatmada, biri yaral, dieri ise sa olmak üzere 2örgüt üyesi de yakaland. çatma srasnda yoldan geçen 1 kz çocuu ise hafif yaraland.

Yaral kz çocuu ile örgüt üyesi, kent merkezindeki hastanelere kaldrlarak tedaviye alnrken, sa olarak yakalanan PKKlnn ise sorgulanmak üzere Terörle Mücadele ubesine götürüldü.

VALLK: SANSASYONEL EYLEM çN GELDLER

Olayla ilgili Diyarbakr Valiliinden yaplan yazl açklamada, teröristlerin sansasyonel eylemler gerçekletirmek için PKKnn da kadrosundan geldii belirtilerek öyle denildi: limiz de meydana gelmesi muhtemel terör olaylarna yönelik olarak yaplan çalmalar kapsamnda sansasyonel eylemler gerçekletirmek için da kadrosundan geldii tespit edilen 2 bölücü terör örgütü mensubunun limiz Balar lçesi Baclar Mahallesi Cengizler Caddesi üzerinde bulunan ekiplerimize yönelik olarak silah kullanmalar sonucunda 05.12.2016 günü saat 22.00 sralarnda yaanan çatmada 1 bölücü terör örgütü mensubu yaral, dieri sa olarak yakalanmtr. Ayrca yaanan çatmada yoldan geçmekte olan bir kz çocuu hafif ekilde yaralanmtr. çatma sonras olay yerinde yaplan incelemelerde 1 adet tabanca, 1 adet sahte kimlik kart ve dijital materyal ele geçirilmitir. Terör ve terör örgütlerine yönelik verilen mücadele kararllkla ve aralksz bir ekilde devam edecektir.

SRTTEK çATIMA 2 PKKLI ÖLÜ ELE GEçRLD

Siirt merkez Bar Mahallesinde bulunan polis karakoluna sabaha kar saldr giriiminde bulunan 2 terörist, güvenlik güçleriyle girdikleri çatmada etkisiz hale getirildi. 2 teröristin etkisiz hale getirildii çatmada, teröristlere ait el bombalar ve otomatik silahlar bulundu. Ayn çatmada hafif yaralanan 5 polis, Siirt Devlet Hastanesine kaldrld. Burada tedavi gören 5 polis taburcu edilirken, saldr giriimiyle ilgili kapsaml soruturma balatld.

PKKl 2 militann, 27 Temmuz tarihinde Siirt-Eruh karayolunda 3 askerin ehit edilmesi, polis lojmanlarna saldr, zrhl polis aracna roketli saldr eylemlerine katldklar ortaya çkt

Ana Sayfaya Git