Eylemde gerginlik

Oturma eyleminde yer alan anneler, il binasına giren HDP'lilere, "Evlat katilleri" diye bağırdı. Güvenlik güçlerinin sakinleştirdiği ailelerden oğlu Vedat için eyleme katılan baba Şehmus Kaya evladını istediğini belirterek, parti binasına girmeye çalıştı. Yaşanan arbede 2 anne sinir krizi geçirdi. Eyleme katılan Salih Gökçe, "Oğlum Kürt, sen Kürt, oğlumu dağa götürüyorsun. Yeter çektiğimiz bu zulüm.

Haberler 07.10.2019 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir olum askerde, Allah korusun iki olum da birbirini öldürecek. dedi. Gökçe, çocuunu istediini dile getirdi.

HABER MERKEZ

HDPden çkan iki partilinin eylem yapan ailelerin yannda durmas üzerine evlat nöbetindeki babalardan birinin çocuklarmz verin diye feryat etmesi üzerine gerginlik yaand. Olayn büyümesi üzerine iki anne baygnlk geçirdi. Salk ekipleri tarafndan müdahale edilen anneler sakinletirilirken, gerginlik güvenlik güçlerinin araya girmesi ile yattrld.

Sava çkarsa iki olum birbirini öldürecek

Ardan yaklak 4 yl önce 19 yanda çalmak için stanbula giden ve askere gitmek için hazrlk yaparken terör örgütü PKK mensuplar tarafndan daa kaçrlan Mehmet Gökçenin babas Salih Gökçe, HDPlilere tepki gösterdi. Gökçe, Bir olum imdi asker, dier olum çalmyor kzm ise evde brakp geldim. Ben para istemiyorum, olumu versinler ben para vereceim. Yeter çektiimiz durum, olum Kürt ben Kürt, bir olum asker Allah korusun bir sava çkarsa 2 olum birbirini öldürecek. Bunlar Kürt deil dedi.

Ana Sayfaya Git