Eylemde gerginlik!

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle sürdürdüğü oturma eylemini engellemek için HDP il binası önüne parti otobüsü park edildi.

Haberler 19.10.2019 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan kaçrldn belirttikleri çocuklarnn bulunmasn isteyen 55 ailenin, HDP Diyarbakr l Bakanl önündeki oturma eylemi 47nc güne girdi. Oturma eylemi, HDPliler tarafndan partinin il binas önüne park edilen otobüs ile engellenmek istendi.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin partinin il binas önünde 3 Eylülde balatt oturma eylemi sürüyor. Sabah saatlerinde HDP il binas önüne gelen aileler, oturma eylemi yaptklar alana parti otobüsünün park edildiini gördü.

HDPlilere tepki gösteren aileler, binann dier tarafna geçerek oturma eylemine devam etti. Bir müddet eylemlerini burada sürdüren aileler, polisin talimatyla otobüsün parti binas önünden kaldrlmasnn ardndan kendileri için kurulan seyyar çadrlara geçti.

- HDPli Milletvekili Aydenizden ailelere hakaret

Bu srada, HDP Diyarbakr Milletvekili Saliha Aydeniz, parti binasna girerken ailelere hakaret etti. Aileler de Aydenize tepkilerini dile getirdi.

Ardan 5 yl önce daa kaçrlan kz Hayal için Diyarbakra gelerek kucanda 1,5 yandaki çocuuyla oturma eylemi yapan Süheyla Demir, HDPlilerin oturma eylemi yaptklar yere otobüs park ederek, eylem yapan anneleri sindirmeye çaltklarn belirtti.

- Annelerin iradesi onlar yendi

Bize ekya diyorlar. Asl da ekyas onlar. çocuklar daa kaçryorlar. Biz anneyiz ve annelerin iradesi onlar yendi. Bize saldryorlar. Gerçek yüzlerini gösteriyorlar. çocuklarmz almadan da buradan gitmiyoruz diyen Demir, dün yamurun altnda dahi eylemlerini sürdürdüklerini hatrlatt.

Süheyla Demir, Yamurun ve karn altnda da bekleriz. Biz onlar yenene kadar buradayz. çocuklarmz almadan buradan gitmiyoruz. Her gün oturduumuz yere arac çekmiler, sanyorlar ki bizi yldracaklar. Biz ylmyoruz. Onlarn sonu geldi artk. Bir partinin milletvekili acl annelere bunlar söylüyorsa, Kürtlüü nasl savunduklarna aryorum. dedi.

- çocuklarmz verin, kimse gelip burada oturmasn

Daa kaçrlan 17 yandaki olu Yusuf Begda için eylemini sürdüren Celil Begda da HDPlilerin oturma eylemini engellemeye çaltklarn aktard.

Sabah geldik, buraya araç çekmiler. Burada oturmayalm diye yolu kapatmlar ifadelerini kullanan Begda, öyle konutu:

Dier tarafta yine otururuz, kimse engelleyemez. Herkes kendi çocuunu istiyor, baka bir ey istemiyor bunlardan. çocuklarmz verin, kimse gelip burada oturmasn. Yol kapatmakla bu milleti durduramazlar. çocuklar versinler herkes iine gücüne baksn, bir daha kimse burann önünden geçmez. Önceden de otobüs vard ama biraz ilerideydi. Millet çocuunu istiyor sizden, para, pul istemiyor. Ayptr, yazklar olsun bunlara.

Ana Sayfaya Git