"Eyyüp Nebi" beldesi cehresini değiştiriyor

Şanlıurfa'da peygamber kabirlerinin bulunduğu Viranşehir ilçesindeki "Eyyüp Nebi" beldesi, Büyükşehir Belediyesince yürütülen kapsamlı restorasyon çalışmalarının ardından yeni çehresiyle ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak.

Haberler 24.04.2018 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yllardr hizmetten mahrum kalan ilçe, PKK/KCKya yardm yapt ve destek verdii gerekçesiyle görevden alnan belediye bakannn yerine vekaleten Kaymakam Ömer Cimitin görevlendirilmesinin ardndan, anlurfa Büyükehir Belediyesinin de desteiyle her alanda hizmet üretmeye balad.

Bu kapsamda Büyükehir Belediyesi, tarihte Sabr timsali olarak anlan Hazreti Eyyüp Peygamber ile ei Rahime Hatun ve Elyasa Peygamberin kabrinin de bulunduu Eyüp Nebi beldesinde, restorasyon çalmas yürütüyor.

Daha önce atl vaziyette bulunan ve hiçbir sosyal tesisin bulunmad makam, modern çehresiyle ziyaretçilerinin karsna çkmaya hazrlanyor.

Restorasyon alan 500 bin metrekareyi bulan bölge, konaklama yerleri, misafir karlama üniteleri, aevi, kütüphane ve otoparkn da bulunduu büyük bir komplekse dönüüyor.

Belde, her mevsim özellikle dini gün ve gecelerde yurt içinden ve dndan çok sayda Müslümann ziyaret ettii makamlarn banda geliyor.

- nanç deerlerine gereken hassasiyeti gösteriyoruz

anlurfa Büyükehir Belediye Bakan Nihat çiftçi, çalmalarn birkaç ay içerisinde tamamlanmasn planladklarn söyledi.

Halkn inanç deerlerine gereken hassasiyeti gösterdiklerini vurgulayan çiftçi, öyle konutu:

Eyyüp Nebi beldesi bizim için çok ey ifade ediyor. Bir kere iki peygamberimizin kabri tescilli olarak bu beldede yer alyor. Eyyüp Peygamber sabryla ön planda olan bir peygamberimizdir. Sabr ta bu beldede. Eyyüp Peygambere hastalklarndan arnmas için Allah tarafndan verilen ifal su yine bu beldede bulunuyor. Biz bir proje çalmasyla gerek sabr ve ükrü insanlara öretmek anlamnda bir meydan çalmasyla sabr tan ortaya çkarmak istiyoruz. nsanlarn da salklarna kavuabilmeleri için ifal suyu gayet nezih bir ortamda kullanma açmak istiyoruz. Gelecek olan insanlar bu kutsal beldede ibadetlerini gerçekletirecek, dolaysyla cami projesi, yine konaklamalar ve ihtiyaçlarn karlamalar için üniteler yaplacak.

Belediye olarak gereken sorumluluu üstlendiklerini anlatan çiftçi, kentteki kutsal makamlarn güvenlii, temizlii ve rahatlna özen gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git