"Ezana saygısızlığa" tepkiler

Diyarbakır'da Ulu Cami'de bir araya gelen TÜGVA üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Taksim'de düzenlenen mitingde yaşanan olaylara tepki gösterdi.

Haberler 16.03.2019 - 11:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Ulu Camide bir araya gelen Türkiye Gençlik Vakf (TÜGVA) üyeleri, 8 Mart Dünya Kadnlar Gününde Taksimde düzenlenen mitingde yaanan olaylara tepki gösterdi.

TÜGVA Diyarbakr Kadn ve Aile Koordinatörlüü tarafndan organize edilen etkinlikte slam dünyasnn 5. Harem-i erif-i olan tarihi Ulu Camide sabah namaznn ardndan basn açklamas yapld.

EZANA SAYGISIZLIA TEPKLER

TÜGVA Diyarbakr Kadn ve Aile Koordinatör Yardmcs Seher enyüz, açklamada, ezana yaplan saygszln kabul edilemeyeceini söyledi. Ezann ilah bir çar olduunu aktaran enyüz, Ezan, inananlara kula kulluk etmeye yeltenmeyi aklnn ucundan dahi geçirmeden evvel devreye girerek hakl olduklar takdirde onlara tüm dünyay karlarna alacak gücü baheden çardr. dedi.

Ezann Mekke, Horasan, Semerkand, Buhara, Badat, Irak, Msr, Suriye, Kosova, Bosna, Endülüs, Grnata, stanbul ve Krmn fetih müjdecisi olduunu ifade eden enyüz, Ezan, bizim için Romann, New Yorkun, Pekinin, Tokyonun, Moskovann, Berlinin, Parisin ve yarm kalan hesabmz olan Viyanann fethine niyet tazelemektir. Ezan, dünyann her yerinden mazlumlarn tek silah, tutsak hvann özgürlük türküsü, çeçen mücahitlerin zafer ezgisidir. Ezan, bu dünyann çakl manevi çivisi ve tüm Müslümanlarn krmz çizgisidir.

YAANANLAR KABUL EDLEMEZ

8 Mart Dünya Kadnlar Gününde yaananlarn kabul edilemeyeceini söyleyen enyüz, unlar kaydetti:

Birkaç kendini bilmez, türedi tipin bu topraklarn mayas olan ezan protesto etmesi, ister istemez hafzalarmzda, küçük olmasna ramen mide bulandran sinek misalini hatrlatmtr. imdilik kavlen uyarmakla yetinmek durumunda olduumuz hatta çou zaman görmezden geldiimiz, bu ülkenin mayasndan zerre nasiplenmemi bu sineklerin mukaddesatmz mevzu bahis olduunda, karsnda bu mukaddesatn ylmaz bekçileri olan Türkiye Gençlik Vakf kadrolarn bulacan üphesiz bilmelerini isteriz.

Bebek katili Netanyahunun, Cumhurbakanmza diktatör ifadesi ile aalk bir ekilde yüklenmesi, öfkemizi körüklemitir. Eli kanl srail terör devletinin bu pervasz tutumunun diplomatik ve sosyal açlardan karl elbet olacaktr. Bu admlarn kararllkla atlmas hususunda devletimizin ve milletimizin yannda olduumuzu vurgulamak isteriz. Gözbebeimiz Mescid-i Aksamzn durumunu da yakndan takip ediyor, atlan her bir tan evvelinde ve sonrasnda o ruhu iliklerimize dek hissediyoruz.

Etkinlie, sivil kurulularnn temsilcileri de destek verdi.

Daha sonra katlmclara çorba ikram edildi.

Ana Sayfaya Git