Ezgi Mola’ya Musa Orhan cezası

Ezgi Mola hakkında, intihar eden İpek Er'in, bıraktığı mektupta kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu yazdığı Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada karar açıklandı.

Haberler 02.10.2021 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmann Beiri ilçesinde intihara kalkan ve 34 gün sonra 18 Austos 2020de hastanede hayatn kaybeden pek Er, brakt mektupta, Siirtte görevli Uzman çavu Musa Orhann kendisine cinsel saldrda bulunduu iddiasn yazd. Siirt Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan iddianame, Siirt 1inci Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi. Orhan hakknda, nitelikli cinsel saldr suçundan 12 yldan az olmamak üzere hapis cezas istemiyle dava açld. Sank Orhann yarglanmas tutuklanmadan sürmesi üzerine sosyal medyadan tepki yad.

Oyuncu Ezgi Mola da 20 Austos 2020de sosyal medya hesabndan tepki paylamnda bulundu.

HAPS STEM

Musa Orhann avukat Mehmet Erkan Akku, Ezgi Molann paylam ile ilgili Ankara Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulundu. Yürütülen soruturmann ardndan hazrlanan iddianamede, Mola hakknda sesli, yazl veya görüntülü bir ileti ile hakaret ve hakaret suçlarndan 2 yl 4 aya kadar hapis cezas istendi. ddianame, Ankara 31inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafndan kabul edilerek, Mola hakknda dava açld. Olayn ardndan sosyal medyada Ezgi Mola yanz deildir etiketiyle balatlan kampanyada Molaya destek mesajlar yad. Aralarnda siyasetçiler, müzisyenler, oyuncularn da olduu sosyal medya kullanclar paylatklar gönderilerle Molaya destek oldu.

ADL PARA CEZASI

Ankara 31inci Asliye Ceza Mahkemesi, basit yarglama usulüyle görülen davada kararn açklad. Molann, sesli, yazl veya görüntülü bir ileti ile hakaret ve hakaret suçunu ilediine kanaat getiren mahkeme, 90 günlük adli para cezas verdi. Eylemin alenen gerçeklemesi nedeniyle artrma gidilerek 105 güne çkarlan ceza, cezann sann gelecei üzerindeki olas etkileri göz önünde bulundurularak 65 güne indirildi. Böylece oyuncu Ezgi Mola, 65 gün adli para cezasna (5 bin 200 TL) çarptrlrken, hükmün açklanmasnn geriye braklmasna karar verildi.

Mahkeme tarafndan açklanan gerekçeli kararda, Molann sosyal medya paylamnda Musa Orhan hedef ald belirtilip, Dava konusu paylam tarihi itibariyle ayr bir davada sank olarak henüz yarglama aamasnda olan ve suçlu olup olmad konusunda kesinlemi bir mahkeme karar olmayan katlana yönelik olarak, sann, tecavüzcü, erefsiz eklinde paylamda bulunmak suretiyle katlann onur, eref ve saygnln rencide edecek ekilde somut bir fiil isnat ettiine kanat getirmitir. Ayrca erefsiz kelimesini kullanmak suretiyle de katlana yönelik olarak sövme eyleminde bulunduu anlalmtr denildi. Gerekçeli kararda, Molann sesli yazl veya görüntülü bir ileti ile hakaret suçunu ilediine kanaat getirildii de belirtildi.

Ana Sayfaya Git