F-16 neden düştü

Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığındaki 181'inci Filo'ya ait olan ve dün akşam eğitim uçuşu yaptıktan sonra inişe geçtiği sırada Diyarbakır Hava Meydanına yaklaşık 1.5- 2 mil mesafede iken henüz bilinmeyen bir nedenle düşen F-16 C tipi uçağın enkazı henüz kaldırılmadı.

Haberler 14.12.2016 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

SORUTURMASI GENLED

Merkez Sur lçesi çarkl Mahallesi Yeildere ve Gümüler Köyü yaknlarnda düen uçan dütüü alanda sabah saatlerinde polis ve askerin olaanüstü güvenlik önlemi ald görüldü. Önceki akamdan bu yana havadan ve karadan devam eden çalmalarda uçan parçalarnn dald alanlar tek tek tespit edilerek görüntülendi.

UçAIN PARçLARI ARANIYOR

Bölgede özel harekat timlerinin güvenlik önlemi sürerken, enkazn toplanmas için Ankaradan kaza krm heyetinin beklendii belirtildi. Ankaradan gelecek olan heyetin yapaca çalmalarn ardndan enkaz kaldrlacak.

Genelkurmay Bakanlndan önceki akam olay ile ilgili yaplan yazl açklamada, Türk Hava Kuvvetlerine ait bir adet F-16 tipi sava uça, 12 Aralk 2016 günü saat 19.30 sularnda eitim uçuu dönüünde piste ini için yaklarken, Diyarbakr Hava Meydanna yaklak 1.5- 2 mil mesafede iken henüz bilinmeyen bir sebepten dolay dümütür. Pilot olaydan yara almadan kurtulmu olup salk durumu iyidir. Kaza nedeninin belirlenmesi maksadyla inceleme balatlmtr denilmiti.

PLOTUN LK GÖRÜNTÜLER

Uçan dütükten sonraki ilk görüntüleri, bir vatandan cep telefonuyla saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, uçan dütüü yerdeki alevler ile köylülerin düen uçan pilotunu aramas yer ald. Ayrca, pilotun bölgeye gelen polislerle konumas da görüntülendi.

Ana Sayfaya Git