Fahiş fiyata geçit yok!

Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını korumak ve vatandaşların güvenilir gıda ürünlerine ulaşmalarını sağlamak amacıyla Ramazan Bayramı öncesi, market, kasap, pastane ve tatlı üreten iş yerlerinde denetimlerini sıklaştırdı.

Haberler 22.05.2020 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, halk saln korumak ve vatandalarn güvenilir gda ürünlerine ulamalarn salamak amacyla Ramazan Bayram öncesi sat yüksek olan ürünlere yönelik denetimlerini sklatrd. Gda kontrol ve zabta ekipleri, özellikle market, kasap, pastane ve tatl üreten i yerlerini denetliyor. Marketlerde daha çok ekerleme ürünleri, et ve et ürünlerinin reyonlar, kasap, pastane ile pastane imalathanelerinde denetimlerini younlatryor.

malathaneler denetleniyor

Büyükehir Belediyesi, Ramazan Bayramnda sat popülasyonu fazla olan tatl ürünlerine yönelik denetimlerini artrd. Yeniehir ilçesi ehitlik semtinde Tatlclar Sitesinde yer alan imalathaneler denetimden geçirildi. Gda Kontrol ve zabta ekipleri, tatllarn üretim aamas, çalanlarn maske, klk kyafeti, deponun hijyenik durumu, depoda bulunan gda maddelerinin son kullanma tarihleri ve tatlda kullanlan ürünler sk bir ekilde denetledi. Bulunan eksiklikler ve yaplmas gerekenler hakknda i yeri yetkilileri uyarld. Tatlda eker yerine glikoz kullanlp kullanlmadn da denetlendi.

Gda denetimleri devam edecek

lk etapta denetim çalmalarna Kayapnar ve Yeniehir ilçelerinde balayan Salk leri Daire Bakanl Gda Kontrol ve Zabta Daire Bakanl ekipleri, Ramazan Bayramnn balamasndan önce Sur ile Balar ilçelerinde market, kasap, pastane ile pastane imalathanelerini denetimden geçirecek. Bayramdan önce ekipler, kent genelinde tüm i yerini denetlemeyi hedefliyor.

Gda kontrol ekipleri, vatandalar bayram öncesi sat yüksek olan et ve et ürünleri, ekerleme ile tatl alm konusunda uyard. Bu tür ürünleri bildikleri, güvendikleri yerlerden almalarn ve ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol ederek al veri yapmalarn önerdi.

Ana Sayfaya Git