Fail PKK'lı kardeş mi?

Derik Kaymakamı Safitürk'ün şehit olduğu saldırıda kullanılan bombanın kaymakamlık görevlilerince odasına yerleştirildiği ve infilak ettirildiği öne sürüldü.

Haberler 15.11.2016 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde PKK mensuplarnca gerçekletirilen ve Derik Kaymakam Muhammet Fatih Safitürkün ehit olduu saldrda makam odasna tuzaklanan patlaycy kaymakamlk görevlilerinin yerletirdii öne sürüldü.

PKKllarca el yapm patlaycyla düzenlenen ve Kaymakam Safitürkün ehit olmasyla sonuçlanan saldrnn ardndan Mardin ve Derik Cumhuriyet basavclklarnca balatlan soruturma sürüyor. Soruturma kapsamnda güvenlik güçlerince ilçe genelinde gerçekletirilen operasyonda aralarnda kaymakamlk çalanlarnn da yer ald üphelilerin emniyetteki ilemleri devam ediyor.

Kargoyla bomba geleceini

üphelilerin sorgusundaki ifadelerine göre, Derik Kaymakamlk Yaz leri Müdürü T.Enin yeeni olan Yaz leri efi .M, kaymakamlk görevlileri F.B, N.E, Z.D ve Z.Enin bulunduu srada, Kargoyla bomba geleceini, 10 Kasm günü kaymakam beyin odasnda patlatacaklarn söyledi.

Ardndan 8 Kasmda .M, kimliini verdii personel araclyla kargoyu kaymakamla getirtti. Paketten bombay çkaran .M, odaya birilerinin gelmesini önlemek amacyla tuvaletin yannda beklettii görevliye, içeriye kimseyi aldrmamas talimatn verdikten sonra Kaymakam Safitürkün odasna girip bombay yerletirdi.

.M, daha sonra söz konusu görevlilerle bir araya gelip patlamann ardndan evlerine gitmelerini söyledi, olayn ardndan konuan olursa öldürmekle tehdit etti.

üpheliler sorgularnda, olay günü Yaz leri Müdürü T.Enin Derik Belediyesi Zabta Amiri V.Eye bir kat içerisinde kumandaya benzer bir ey verdiini gördüklerini, ardndan patlamann meydana geldiini ifade etti.

- Sakaryadaki cenaze törenine katld

Bunun üzerine soruturma kapsamnda Derik Kaymakaml Yaz leri Müdürü T.Enin hakknda yakalama karar verildi. Ancak, ehit Kaymakam Safitürkün Sakaryadaki cenaze namazna katlan ve gözyalar döken T.Enin burada gözaltna alnmas durumunda toplumsal olaylarn yaanabilecei deerlendirilmesi üzerine, T.E takibe alnarak stanbulda gözaltna alnd.

- Ortaya çkmasn diye soy ismini deitirmi

Soruturmada, bombay odaya yerletirdii öne sürülen Yaz leri efi .Mnin Diyarbakrda 3 ton patlaycnn bulunduu araçta yakalanan PKKl Ozan çelikin kardei olduu, bu nedenle soy ismini deitirdii bildirildi.

Olay yeri inceleme ekiplerince yaplan çalmada elde edilen deliller sonucu, makam odasna tuzaklanan patlaycnn uzaktan kumandayla kaymakamlk binasnn içinden infilak ettirildii belirlendi.

Ana Sayfaya Git