Fakülteler iyileştirilsin

Ketani, Yeni Veteriner fakültelerinin kurulması yerine var olan fakültelerin iyileştirilmesiyle eğitim kalitesinin artırılması gerektiğini söyledi.

Haberler 20.01.2017 - 08:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan Vekili M. Aydn Ketani yeni Veteriner fakültelerini kurulmas yerine var olan fakültelerin iyiletirilmesinin kaliteyi artracan ifade etti. Ketani, Ülkemizde aktif 27 veteriner fakültesi olduunu ve bunlara fakülte eklenmesi yerine var olan fakültelerin alt yap problemi ve öretim eleman eksiklii giderilmesi örencilerin kalitesini arttracaktr. dedi.

Diyarbakr Söze özel açklama veren Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan Vekili M. Aydn Ketani, yeni Veteriner fakültelerinin kurulmasnn, eitimdeki kaliteyi artrmadn iddia ederek, mevcutlarn altyap ve öretim eleman konusunda iyiletirilmesi gerektiini söyledi. Ketan öyle dedi;

MALYETL BR ETM

Veteriner Hekimlii Eitimi 5 yllk Yüksek Lisans eitimine sahip olup ülkemizde en maliyetli eitimlerden birisidir. Ülkemizde aktif veteriner hekim says otuz binin üzerinde olmasna karlk bunlarn istihdam ve sektörün ihtiyaçlarna cevap vermede yetersizlikleri aikrdr. Bir eitimci olarak yeni Fakültelerin açlmasna itirazm bulunmamaktadr. Ancak Fakültelerde alt yap yetersizlii Aratrma Laboratuar, Hayvan Hastanesi, Örenci Uygulama Laboratuar, Uygulama çiftlii Öretim Eleman yetersizlii, örencilerin ÖSYM snavnda yüzdelik dilim baraj uygulanmamas kaliteyi düürmektedir.

ALTYAPI VE ÖRETM ELEMANI

Dicle Üniversitesinden örnek veren Ketani, 1992 ylnda kurulmu olan Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesinin kendi ile ayn tarihlerde kurulan dier Fakültelerin alt yap, donanm ve Öretim Eleman says açsndan gerisinde olduunu görmekteyiz. Bu konu ile ilgili Türk Veteriner Hekimler Birlii bata Sayn Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan olmak üzere Yüksek Örenim Kurulu Bakanlna ve 27 Fakülte Dekanlklarna 17.01.2017 tarihinde yeni fakültelerin alt yap sorunlarn çözmeden ve ihtiyaç analizi yaplmadan kontenjan artna gidilmemesi konusunda temennileri olmutur. dedi.

REKTÖR GÜL DESTE

Fakültelerinin Rektör Prof. Dr. Talip Gülün atanmasndan sonra iyileme noktasnda önemli admlar attn ifade eden Dekön Vekili M. Aydn ketani öyle dedi;

Gül Hocamzn atanmas ile Fakültenin gelimesine yönelik admlar ve projelendirme ilemleri hz kazanmtr.

Veteriner Fakülteleri bulunduu bölgenin sorunlarna çözüm önerileri, danmanlk hizmetleri, üretime dayal iletmeleri üreticiye örneklendirebilmesi gerekir. Kanadada Veteriner Hekimlii eitiminin 8 yl olduu ve yllk kii ba örenci maliyetinin yaklak 26.000 pound civarnda olduunu da göz ard etmememiz gerekir. Veteriner Fakültelerinin zorluk ve maliyetinin yüksekliini göz önüne aldmzda bundan sonra yeni Fakültelerin açlmasnn yerine mevcut Fakültelerin alt yaplarnn ve Öretim Eleman saylarnn istenilen seviyelere ulatrlabilmesi ve Veteriner Fakültelerini tercih edecek örencilerin ilk 100.000lik dilimde olmas hedeflenmelidir. Ülkemizde aktif 27 veteriner fakültesi olduunu ve bunlara fakülte eklenmesi yerine var olan fakültelerin Alt yap problemi ve öretim eleman eksiklii giderilmesi örencilerin kalitesini arttracaktr.

Ana Sayfaya Git