Farklı renkte toprak

Su kuyusu sondajında farklı renklerde toprak ve soğuk hava şaşkınlığı.

Haberler 06.08.2019 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda çiftçi Serhan Ramanlnn, fstk bahçesine su kuyusu açmak için yaptrd sondaj srasnda alt katmanlardaki topran gün yüzüne krmz, sar ve mavi renklerde çkmas artt. Ramanl, souk hava da geldiini söyledii kuyuda aratrma yaplmasn istedi.

Merkeze bal Demirbilek köyünde çiftçi Serhan Ramanl, 70 dönümlük fstk bahçesinde su kuyusu açmak için sondaj yaptrd. Yüzeyden 120 metre inilen arazide su çkmad ancak yerkabuunun alt katmanlarndaki topran, krmz, sar ve mavi renklerinde olduu görüldü.

AKINLIK YARATAN GÖRÜNTÜ

Topran farkl renkleriyle aran Ramanl, yer altndan souk hava da geldiini iddia etti. Ramanl, arazisinde aratrma yaplmasn isteyerek, Tarlamda su kuyusu açmak için sondaj yaptk. lk etapta krmz, ardndan sar ve son olarak da mavi çamur gün yüzüne çkt. Kuyudan sadece renkli çamur çkmad, bununla birlikte souk bir hava da yer altndan çkmaya balad. Yaklak 4- 5 gündür açtmz kuyudaki souk hava bitmeden yüzeye çkyor. Burada doal gaz m yoksa petrol yata m var bilmiyorum. lgili kurumlarn kuyuda aratrma yapmasn istiyorum. lk defa böyle bir manzarayla karlatm. 120 metreye kadar inildi ama suya rastlamadk dedi.

Jeoloji mühendisleri ise topran, sondaj suyuyla gün yüzüne farkl renkte çkabileceini belirterek, souk havann ise yaknlarda bulunan petrol kuyularna enjekte karbondioksit olabileceini ancak kesin sonucun aratrmayla anlalabileceini söyledi.

Ana Sayfaya Git