Farklı bir 23 Nisan kutlanacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Mardin’in Artuklu ilçesinde Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezinin ve 9 ilçedeki 61 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Haberler 23.04.2021 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, bir dizi ziyaret ve açl için Mardine geldi. lk olarak Mardin Valiliini ziyaret eden Bakan Selçuk, ardndan Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezinin ve 9 ilçedeki 61 tesisin toplu açln gerçekletirdi. Açla Bakan Selçukun yan sra Mardin Valisi Mahmut Demirta, AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demir Kaya, kamu kurum müdürleri ve davetliler katld.

Programda konuan Bakan Selçuk, Milli Eitim Bakanl olarak eitim vizyonu çerçevesinde Türkiyede eitim sisteminin dünya eitim sistemleriyle yarma ve ileri noktaya tanmas için her türlü yolu, metodu ortaya koyup, gereini yapmakla megul olduklarn söyledi. Bakan Selçuk, Mardinin binlerce yllk bu tarihi mirasna layk olacak ekilde, burann hak ettii deeri verecek ekilde eitim yatrmlarnn çok daha yukar tanmas, vazifelerimizin banda geliyor. u an 9 ilçedeki 61 tesisin açl için bir arada bulunuyoruz. Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezinin bahçesindeyiz. Bu bahçede olmak, bu ismin altnda birlemek ve burada bilimin yolculuuna hep beraber hazrlanyor olmak, çocuklarmz çok daha güzel imkanlarda bulunmas için frsatlar oluturmak çok önemli. Cumhurbakanmzn Prof. Dr. Aziz Sancar adna bir bilim merkezinin kurulmas için talimat olmutu. Bunun da hayata geçmi olmas bizi ayrca mutlu ediyor. Bu merkezlerde özel yetenekli çocuklarmzn çok çalma yapmas için güzel ortamlar hazrlanyor. çocuklarmz ülkemizin bayran çok daha yukarlara tayabilmeleri için bu tür merkezlere ihtiyacmz var dedi.

23 NSAN KUTLAMALARI YAPMAK STYORUZ

Okullarn tamamnn teknolojik imkanlarla bulumas, temiz, ferah ortamlar olmasnn önemli olduunu vurgulayan Bakan Selçuk, Örenci saymzdaki artla okul saymzdaki art kyasladmzda iyi bir yerdeyiz elbette daha çok çalmamz lazm. Mardine de özel çalmamz lazm. Buradaki nüfus hareketlilii, ihtiyaçlar noktasnda baz özel gayretlere ihtiyaç var. Mardinde, Suriyedeki iç savan oluturduu göç dalgasndan dolay baz problemler var, bunun farkndayz. 9 bin 813 Suriyeli örencimiz var, örenimlerine devam ediyorlar. Bu çocuklarn nitelikli eitimlerini sürdürmeleri için gayret gösteriyoruz diye konutu.

çocuklarn mutluluklar açsndan farkl 23 Nisan kutlamalar yapmak istediklerini belirten Bakan Selçuk, 23 Nisan çocuklarn bayram. çocuklarn neesi, mutluluklar açsndan bu yl çok daha farkl 23 Nisan kutlamalar yapmak istiyoruz. Arkadalarmzla beraber neler yapabiliriz diye düündüümüzde 23 Nisann mutlu olmas noktasnda bizim iimiz oldu. çocuklarmzn 23 Nisan cokusunu gönülden yaamasn çok önemsiyoruz eklinde konutu.

Konumalarn ardndan Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezinin ve 9 ilçedeki 61 tesisin toplu açln gerçekletirdi

Ana Sayfaya Git