Farklı cezayı bozdu

İstinaf Mahkemesi, cinsel istismar davasında iki sanığa farklı cezayı bozdu.

Haberler 08.02.2018 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar ilçesinde 26 Eylül 2015 tarihinde bir binann çatsna çkan 16 yandaki kz çocuu B.S. intihar etmek istedi. hbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, genç kz ikna edip aa indirirken, B.S. götürüldüü çocuk ube Müdürlüünde bandan geçenleri polise anlatt. fadesinde 2 kiinin cinsel istismarna uradn söyleyen B.S., koruma altna alnrken, gözaltna alnan ve suçlamalar reddeden üpheliler M.ç. (25) ile A.T. (24) tutukland. Dicle Üniversitesine sevk edilen madurun vücudunda yaralanmalar ve cinsel istismar bulgular tespit edildi. Soruturmann sonunda sanklar hakknda çocuun nitelikli cinsel istismar ve Cebir, tehdit veya hile kullanarak kiiyi hürriyetinden yoksun klma suçlarndan 36ar yla kadar hapis istemiyle dava açld.

MAHKEME: çOCUK KEND NAMUSUNA FTRA ATAMAZ

Yarglamay yapan Diyarbakr 3üncü Ar Ceza Mahkemesi, madura cinsel istismarda bulunan sank M.ç.nin çocuun nitelikli cinsel istismar ve kiiyi hürriyetinden yoksun klma suçlarndan 30 yl, A.T.nin ise çocuun basit cinsel istismar ve kiiyi hürriyetinden yoksun klma suçlarndan 17,5 yl hapisle cezalandrlmasna karar verdi.

MADUR AVUKATI KOLUMAN: AYNI CEZAYI ALMALILAR

Kararn açklanmasnn ardndan madur avukat Gazal Bayram Koluman, çocuun basit cinsel istismar suçundan 17.5 yl hapis cezas verilen sank A.T.nin de çocuun nitelikli cinsel istismar suçundan cezalandrlmas gerektiini belirterek Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesine istinaf bavurusu yapt. Sank M.ç.nin çocua cinsel istismarda bulunduunu, A.T.nin ise daha profesyonel yaklap, delil brakmayacak ekilde istismarda bulunduunu ifade eden Koluman, A.T.ye basit cinsel istismar suçundan ceza verilmesinin yasaya aykr olduunu savundu. Sank A.T.nin de çocuun nitelikli cinsel istismar suçundan cezalandrlmasn istedi.

4ÜNCÜ CEZA DARESNDEN EMSAL KARAR

tiraz deerlendiren Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 4üncü Ceza Dairesi, çocuun basit cinsel istismar suçundan cezalandrlan A.T.nin, dier sank M.ç. ile birlikte fiil üzerinde ortak hakimiyet kurduunu ve çocuun nitelikli cinsel istismar suçundan cezalandrlmas gerektiini belirterek, karar bozdu. ki sann ayn mekanda, birbirlerini takiben eylemlerini gerçekletirdikleri ve her bir sann bizzat iledii eylemden ayr olarak dierlerinin eylemine de katld belirtilen kararda, Sanklarn birbirlerinin eylemine katldnn olua uygun ekilde kabul edildiinin anlalmas karsnda, sank A.T. hakknda Birden fazla kii tarafndan birlikte ve zincirleme ekilde çocuun nitelikli cinsel istismar suçundan hüküm kurulmas gerekirken, gerekçesiz ekilde çocuun basit cinsel istismar suçundan hüküm kurulmas nedeniyle hükmün bozulmasna, dosyann yeniden incelenmek üzere yerel mahkemeye gönderilmesine oybirliiyle karar verildi denildi.

Ana Sayfaya Git