"Farklı Yerler Farklı Kültürler" projesi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde "Farklı Yerler Farklı Kültürler" projesi kapsamında Halk Eğitim Merkezi (HEM) bünyesinde açılan aşçılık kursunda Suriyeli kadınlara eğitim veriliyor.

Haberler 08.02.2018 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HEM Müdürü Mehmet afak Kavak, Kalknma Bakanlnca sürdürülen Farkl Yerler Farkl Kültürler projesi çerçevesinde 10u Suriyeli 15 kursiyere yönelik açlk kursu açldn söyledi.

Kursiyerlerin, aldklar eitimle meslek örendiini kaydeden Kavak, geçimlerine katkda bulunmak amacyla da kursiyerlere ücret ödediklerini belirtti.

Ülkemizde yaayan Suriyelilerin meslek edinmelerini salamak amacyla bu kurslar açyoruz. diyen Kavak, kstl imkanlarla yaamlarn sürdüren Suriyelilerin uyumlarn salamak istediklerini anlatt.

Kavak, kurs bitiminde kursiyerlere sertifika vereceklerini, bu sayede kursiyerlerin i bulma imkanna kavuacan dile getirdi.

YEREL FARKLI KÜLTÜRLER

Kurs öretmeni Harun Dolayna da kursiyerlere çorba çeitleri, ara scaklar, ana yemekler, salatalar ve tatllar olmak üzere sofrada olmas gereken birçok çeit yemei örettiklerini belirtti.

Dolayna, Ülkemize gelen Suriyelilerin kültürümüze adapte olup rahatça bir yaam sürdürmeleri için proje çok önemli. Açln yan sra garsonluk, servis, hijyen eitimi ve mutfak düzeni hakknda da bilgiler veriyoruz. dedi.

Ülkesindeki iç savatan kaçarak ailesiyle 5 yl önce Türkiyeye geldiini ifade eden kursiyerlerden Midya Zülfo, kursta çok sayda yemek çeidi örendiini söyledi.

Sertifikasn aldktan sonra aç olarak çalmak istediini anlatan Zülfo, Bu ekilde ailemin geçimine de katkda bulunacam. Kurs için yetkililere teekkür ediyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git