Farklılıklarımız zenginliğimiz!

Karadenizli din görevlileri kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi 50 kişilik grup, Batman'da temaslarda bulundu.

Haberler 31.10.2017 - 08:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Trabzon Kuran Kurslar Dernekler Federasyonu, Diyarbakr Medrese Alimleri Birlii (MEDAV) ve Din Görevlileri Birlii Dernei (Din-Bir-Der) i birlii ile hayata geçirilen Dou Karadeniz-Güneydou Anadolu Kardelik Projesi kapsamnda Karadenizden gelen aralarnda din adamlar, sivil toplum kuruluu temsilcileri ve kanaat önderlerinin de yer ald 50 kiilik grup, bir otelde Vali Ahmet Deniz, sivil toplum kuruluu temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Vali Ahmet Deniz, Türkiyede birtakm güçlerin terör örgütleri üzerinden alg operasyonlar yaparak oluturduu ön yarglarla Türk-Kürt kavgas çkartmak istediini ancak milletin saduyulu davranarak buna izin vermediini söyledi.

- Alg operasyonu olduunu anladm

Bölgedeki Kürt vatandalar sanki terör örgütünü destekliyormu gibi olumsuz bir alg oluturulduuna dikkati çeken Deniz, unlar belirtti:

rnaka Vali Yardmcs olarak atandm zaman orada bir alg operasyonu olduunu anladm. çünkü bize ne sunuluyorsa onun üzerinde deerlendirme yapyorduk. Birileri bize baka eyler sunuyordu. Orada gördüm ki; bizden hiçbir farklar yok. Örfümüze, adetlerimize, kültürümüze, dinimize çok önem verildiini, hiçbir farkmzn olmadn orada gördüm.

- DEA ile Müslümanl ötekiletirmek istediler

Vali Ahmet Deniz, Türk-Kürt kavgas çkartmak isteyenlerin imdi de DEA üzerinden Müslümanl hedef aldn vurgulayarak, unlar kaydetti:

DEA denince bir Müslüman profili ortaya çkarttlar. çünkü bu Müslümanl ötekiletirme projesiydi. Onu göstererek slam vurmaya, küçültmeye baladlar. Ayn ey PKK terör örgütü için de geçerli. Bu millet bu oyunu bozuyor. 15 Temmuzda dinimizi, en önemli kutsallarmz kullanan bir örgüt ortaya çkt. Maalesef dinimizi kullanarak gençlerimize ihanet ettirdiler.

Farkllklarmz zenginliimizdir. Bizim yapacamz kucaklamaktr. u an çok daha fazlasna ihtiyacmz var. Bütün bat toplumlar topyekun bir saldrya geçtiler çünkü artk Türkiyeyi kontrol edemiyorlar. Artk Türkiye onlarn emir eri deildir. Kendi politikalarn üretiyor, merhametin insanln ölmediini dünyaya haykryor.

- Karadenizde anlatacaklar

Din-Bir-Der Genel Bakan Muhittin Hamdi Yldrm da Trabzon, Giresun, Gümühane, Ordu, Rize ve Bayburttan geldiklerini söyledi.

Bölgeler arasnda hiçbir fark olmadna dikkati çeken Yldrm, Dönünce inallah burada gördüümüz muazzam kardelik havasn Karadenize götüreceiz. Kürtün, Türkün, Arapn derdi bizim derdimizdir. slam alemindeki bütün renkleri bir vücuttur. Müminler ancak kardetir. dedi.

Batman l Müftüsü Turgut Erhan da Türklerin ve Kürtlerin bin yldr bu corafyada birlikte yaadn, et ile trnak gibi birbirine kenetlendiini söyledi.

Ana Sayfaya Git