Faturalarda yaz- kış tarifesi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Elektrik ve doğal gazda 6 ay yaz, 6 ay kış tarifesi uygulanmalı ve KDV oranı yüzde 18'den yüzde 1'e düşürülmeli" dedi.

Haberler 08.11.2021 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TESK Genel Bakan Bendevi Palandöken, yapt açklamada, elektrik ve doal gazn bu dönemde her zamankinden daha çok tüketildiini söyledi.

Elektrik ve doal gaz faturalarnda vergi ve fonlara düzenleme getirilmesi gerektiini belirten Palandöken, En temel faturalar olan elektrik ve doal gazda 6 ay yaz, 6 ay k tarifesi uygulanmal ve KDV oran yüzde 18den yüzde 1e düürülmeli. Yalnzca bu düzenleme bile tek bana milyonlarca kiiyi sevindirecektir. çünkü bu faturalardaki vergi fon veya kesintilerin oran neredeyse tüketim bedeline yaklaacak. Öyle ki; doal gazda KDV, elektrikte KDV, enerji fonu, TRT pay, elektrik ve doal gaz tüketim vergisi gibi kalemlerde bedel yansyor. Doal gazn yüzde 18i, elektriin yüzde 20si tamamen vergi ve fonlardan oluuyor dedi.

VERG NDRM HER KESM MUTLU EDER

KDV orannn düürülmesiyle birlikte faturalardan birkaç kalemin alnmamasnn her kesimi mutlu edeceini belirten Palandöken Günlük hayatmzda en çok harcamay konuttan sonra doal gaz, elektrik ve su faturalarna yapyoruz. Kazancmzn dörtte birini harcadmz bu temel faturalarda KDVnin yüzde 1e düürülmesi ile birlikte elektrikte sanayi abonelerinde olduu gibi TRT paynn kaldrlmas Adan Zye her kesimi mutlu eder ve ekonomik olarak rahatlatr. Pandemi sürecinin halen devam ettii, hijyenin her eyden önemli olduu ve ayn zamanda k aylarna girdiimiz bu dönemde bu faturalarn vergi ve fon ksmlarnda indirim bekliyoruz. Bu indirim kalc olmasa bile en azndan yeni yln ortasna kadar sürmeli diye konutu.

Ana Sayfaya Git