Fayans ustası roman yazdı

ANTALYA'nın Finike ilçesinde fayans ustalığı yapan Diyarbakırlı Ferman Güler (47), 'Ne iş olsa yaparım be abi' adlı roman yazdı. 80'li yıllarda gündüzleri inşaata çalışıp geceleri hikayeler yazmaya başladığını anlatan Ferman Güler, "Bu kitap benim 7'nci hikayem aslında ama diğerleri kitap olarak basılmadı. Oğlumun ısrarı üzerine basıldı bu kitap" dedi.

Haberler 29.03.2018 - 08:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda doan ve bugüne kadar çeitli illerde inaat içiliinden film setlerinde figüranla kadar birçok i yapan 4ü erkek 8 çocuk babas Ferman Güler, 7 yl önce Finikeye yerleti. Tand insanlarn yaad ilginç olaylar ve yaam tarzlarndan kurgulayarak 1987 ylnda hikaye yazmaya balayan Ferman Güler, 6 hikaye ortaya çkard. Yazdklar hikayeleri kitaplatrmayan Ferman Güler, oullarndan birinin srar üzerine roman yazmaya karar verdi. Hem çalp hem romann yazan Ferman Güler, Diyarbakrl Diyarn trajikomik hikayesini anlatt 208 sayfalk romann tamamlad. Ferman Gülerin Ne i olsa yaparm be abi adn verdii kitap, 1000 adet basld.

GÜNDÜZLER çALIIP GECELER YAZIYORDUM

6 yanda halka tatl satarak i hayatna atldn ve birçok i deneyimi yaadn anlatan Ferman Güler, Diyarbakr doumluyum. Ortaokul ikinci snfa kadar Diyarbakrda yaadm. Okulu braktktan sonra amcamlar yanna ald inaatta çalmak üzere. Gündüzleri inaatta çalyordum ama geceleri de yazyordum. Bana ilginç gelen insanlarn hayatn biraz da kurgulayarak hikayeler yazyordum. Böyle balad dedi.

OLUMUN ISRARI ÜZERNE BASILDI

Sinemaya tutkuyla bal olduunu ve hikayelerini de aslnda hep film yapma hayaliyle yazdn söyleyen Ferman Güler, çocukluumdan bu yana i hayatndaym. Babam hastayd. 6 yandayken halka tatl satarak baladm çalma hayatna. Yazn buzlu su satardm. çocukluumdan bu yana sinema filmlerine büyük ilgim vard. Ylmaz Güney, Türkan oray, Kadir nanr filmleriyle büyüdük. Bir heves vard. Kuak çatmasn anlatan ilk hikyemi 1987 ylnda yazdm. Bu kitap benim 7nci hikayem aslnda ama dierleri kitap olarak baslmad. Olumun srar ve istei üzerine basld bu kitap diye konutu.

EN BÜYÜK ARZUSU SNEMA FLM

Kitabnda stanbula çalmaya giden Diyarbakrl Diyarn trajikomik öyküsünü anlattn söyleyen Ferman Güler, en büyük arzusunun kitabn sinema filmine uyarlamak olduunu aktard. Ferman Güler, u an düzenli bir ii olmadn ama inaatlarda i oldukça fayans ustas olarak çalmaya ve hikayeler yazmaya devam ettiini de kaydetti.

Ana Sayfaya Git