Fedai'ler yakalandı

Metropollerde eylem hazırlığında olan ve kendilerine "fedai" adı verilen 3 PKK'lı yakalandı.

Haberler 25.02.2019 - 11:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan metropollerde fedai tarz eylemlerde görevlendirilen 3 terörist, Diyarbakr Jandarma Komutanl ekiplerinin yapt çalma sonucu, stanbul, zmir ve çanakkalede yakaland.

JANDARMA OPERASYONU

Diyarbakr l Jandarma Komutanl Terörle Mücadele ube Müdürlüünce yaplan istihbari çalmalar kapsamnda, PKK/KCK terör örgütüne 2015 yl Temmuz ay içerisinde katldklar tespit edilen Hogir Van kod adl S.D., Dersim çewlik kod adl B.B. ve Kendal Azadi kod adl M.K.nin silahl terör örgütü tarafndan, metropol ehirlerde fedai tarz eylemlerde görevlendirildii belirlendi. Jandarma ekipleri, teröristlerin yakalanmas için çalma balatt.

HÜCRE EVLERNE BASKIN

3 teröristin aranma ve yakalanma kaytlarnn bulunmamasndan dolay Diyarbakr l Jandarma Komutanl ekipleri, teröristlerin zmir, çanakkale, ve stanbuldaki hücre evlerinde olduklarn tespit etti. Teröristlerin kald hücre evine düzenlenen operasyonda gözaltna alnan 3 terörist Diyarbakra getirildi.

Jandarmadaki ifade ilemlerini ardndan adliyeye sevk edilen S.D. ve M.K., silahl terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanrken, B.B. ise adli kontrol artyla serbest brakld.

Ana Sayfaya Git