Fedakar ecdadı gençlik anıyor!

Sarıkamış Harekatı'nın 105. yılı anma etkinlikleri kapsamında Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Soğanlı ve Allahuekber Dağları arasındaki Kızılçubuk Zirvesi'nde bir araya gelen ve yürüyüşe katılan on binlerce vatandaş, yürüyüşü tamamladı.

Haberler 06.01.2020 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karsn Sarkam ilçesinde, Sarkam Harekatnn 105. yl anma etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yürüyü sona erdi.

qTürkiyenin birçok ilinden ve yurt dndan genç, yal çok sayda vatanda, sabahn erken saatlerinde, Asmn nesli asrn yürüyüünde sloganyla Türkiye ehitleriyle Yürüyor etkinliine katlmak üzere, Sarkam ilçesinin Soanl ve Allahuekber Dalar arasndaki Kzlçubuk Zirvesinde bir araya geldi.

Kars merkez ve Sarkam ilçesinden otobüslerle zirveye tanan vatandalar, ellerinde Türk bayraklaryla yaklak 2 kilometre yürüyerek toplanma alanna ulat.

Birinci Dünya Savanda Enver Paa komutasndaki Osmanl ordusunun, Rus igali altndaki topraklar kurtarmak için balatt ve 90 bin askerin ehit olduu Sarkam Harekatnn 105. yl anma etkinlikleri kapsamnda düzenlenen etkinlie, souk havaya ramen vatandalar youn ilgi gösteriyor.

Toplanma alanna Meclis Bakanvekili Celal Adan, Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapolu ile Tarm ve Orman Bekir Pakdemirlinin yan sra çok sayda milletvekili de geldi.

Güzergahta jandarma ve polis ekipleri youn güvenlik önlemi ald.

Fedakar ecdad anmak için bir araya gelen vefakar gençler de, ellerinde Türk bayraklaryla geldikleri toplanma alannda, güvenlik güçleriyle hatra fotoraf çektirdi. Sarçam ormanlar ve karla kapl tepelere dev Türk bayraklar asld.

Erzurum Büyükehir Belediyesine bal Mehteran Takm çeitli marlar seslendirdi. Jandarma Sahil Güvenlik örencileri yürüyüe katlarak dev Türk bayra tad.

- On binler dualarn ardndan yürüyüe geçti

Ellerinde Türk bayraklar bulunan binlerce kii, burada Kuran- Kerim okuyup tekbir ve salavatlar getirerek ehitler için dua ettikten sonra souk hava ve kar ya altnda Ay-Yldzl Tören Alanna doru yürüyüe geçti.

Yürüyüte, Bakanlar Kasapolu ve Pakdemirli ile 9. Kolordu Komutan Tümgeneral Veli Tarakç, Erzurum Jandarma Bölge komutan Tugeneral Semih Okyar ve l Jandarma Komutan Albay Hidayet Arkan da yer ald. Katlmclar, 4,5 kilometrelik yürüyüün ardndan tören alanna ulat. Yürüyü güzergahndaki evlerde oturan kadnlar ile baz vatandalar, evlerinde yaptklar yiyecek ve içecekleri yürüyüe katlanlara ikram etti.

- Ellerinde Türk bayraklaryla marlar eliinde yürüdüler

Baz vatandalar yürüyü srasnda Zannetmeyiniz ki siz öldünüz, siz vatan topranda açan güldünüz yazl dövizleri tad. Yürüyüe katlan emekli askerler topluca komando marn seslendirerek Türk bayra açt. Bakanlar Kasapolu ile Pakdemirli yürüyüe katlan vatandalarla sohbet ederek fotoraf çektirdi.

Tören alannda, Atatürk Antna çelenk sunulup ehitler için sayg at yapldktan sonra bir subay tarafndan Sarkam Harekatnn tarihi anlatld. Türk Kzlay tarafndan katlmclara yemek ikramnda bulunuldu.

Bakanlarn açklamalar

Bakan Kasapolu, tüm ehitlere Allahtan rahmet diledi.

Türkiyenin dört bir yanndan gelen yals ve genciyle bir arada olduklarn ifade eden Kasapolu, öyle konutu:

O ruhu hissetmek, onlara güçlü bir ekilde tamak ve gençlerimizde bu ruhun, bilincin var olmasn salamak bizim için önemli bir görev. Gerek Sarkamtaki yürüyü gerek çanakkaledeki 57. Alay yürüyüümüz, çalmalarmz açkças bu kutsal emaneti ilelebet payidar klmak amacn tayor. Biz bu gençlerimizde bu ruhu, inanc görmenin mutluluunu yayoruz. Bu seneki tablo da bize bunu gösteriyor. Yarnlarn daha aydnlk olacan müjdeliyoruz. Bu anlamda bugün çok mutluyuz.

Kasapolu, gençleri çok önemsediklerini ve gençlerin büyük katlmla yürüyüte yer aldn belirterek Gençlerimizle vakti, zaman, hiçbir imkan heba etmeden, sunulan imkanlarla yarnlara yürümemiz lazm. Cumhurbakanmzn öncülüünde, güçlü vizyonuyla, donanml bir gençlik için çalyoruz. diye konutu.

- Sarkam olmasayd, çanakkale olmazd

Bakan Pakdemirli de Sarkam Harekatnn 105inci ylnda ehitleri andklarn söyledi.

Ecdadn bir asr önce vatan topraklarn korumak için mücadele ettiini belirten Pakdemirli, unlar kaydetti:

105. yl sonra ayn corafyada askerlerimizin ayak bast topraklarda, onlar hatrlayarak rahmetle minnetle anarak yolumuza devam ediyoruz. Ktlk içerisinde yaanan Birinci Dünya Sava içerisinde yaam olduklar artlar, vermi olduumuz ehitlerimiz, bir dram meselesi ama ayn zamanda bizim için kahramanlk abidesidir. Sarkam olmasayd, çanakkale olmazd, çanakkale olmasayd stiklal Harbi, bugünkü Türkiyemiz olmazd.

Pakdemirli, gençlerin gelecek için çok önemli ve deerli olduunu dile getirerek, Gençlerimiz bizim göz bebeimiz, incimiz, onlar bizim geleceimiz. Türkiyenin 21inci yüzyln yazacak gençlerimiz. Gençlerimizin kendilerine daha çok yatrm yaparak ülkemizin daha müreffeh, daha iyi bir hal almas için çok çalmamz gerekiyor. dedi.

Ana Sayfaya Git