Felaketi yaşadılar

Düzce’de kuvvetli sağanak nedeniyle meydana gelen selde 23 köy yolu ulaşıma kapanırken, yaklaşık 4 bin kişinin felaketten etkilendiği öğrenildi. Karayolu ile ulaşımın sağlanamadığı bölgedeki vatandaşlar helikopterlerle kurtarılıyor.

Haberler 19.07.2019 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Düzcenin Akçakoca, Cumayeri ve Gölyaka ilçelerinde dün geceden itibaren etkili olan saanak hayat felç etti. iddetli yan yol açt sel faleketi nedeniyle Gölyaka ilçesinde Dilaver, Esmehanm, Uurlu, Arabac, Koçullu, Saryayla, Akta köyleri, Cumayeri ilçesinde Hamasck, Yeiltepe, Kzlüzüm, Esentepe, Harmankaya, Büyükmelen, çelikdere, Dokuzdeirmen, Üvezbeli, Talk, Ordulukaradere köyleri, Gölyaka ilçesinde ise Hacyakup, Hamamüstü, Güzeldere, Aksu ve Deirmentepe köylerine ulam salanamyor. Sel ve su basknlarnn yan sra heyelan da köylere karayolundan ulam engelliyor.

51 K HELKOPTERLERLE KURTARILDI

Öte yandan Genelkurmay Bakanlnca 4 bin kiinin etkilendii sel bölgelerine arama ve kurtarma çalmalar için helikopter sevkedildi. Düzceye gönderilen 5 helikopter ile ilk olarak gece saatlerinden itibaren Cumayeri Dokuzdeirmen Köyü nehir evleri mevkiindeki 8 kii ardndan da Dou illerinden Düzceye fndk toplamak için gelen mevsimlik içiler kurtarld. Yaplan arama ve kurtarma çalmalarnda u ana kadar 51 kiinin kurtarld örenildi. Helikopterle Düzce 18 Temmuz stadyumuna getirilen vatandalardan bazlar 112 Acil salk ambulanslar ile çeitli hastanelerin acil servislerine nakil edildi. Stadyuma alnan vatandalara da çay ve scak çorba ikram yapld.

Dier yandan etkisini artrarak devam eden yamur nedeniyle karadan kurtarma çalmalarna henüz balanamad. Bu nedenle helikopterlerin srasyla öncelikli kadn ve çocuklar olmak üzere kurtarma çalmalarn sürdürecei örenildi.

BARAJ BORUSU PATLADI

Akçakoca ilçesinde de Sarkaya Barajnn ana su borusu patlad. Taan sular ehir merkezini geçerek denize dökülmeye balad. Bu sebeple Kale yolu olarak bilinen alandaki baz ahap i yerleri yklarak denize akt. lçede park halinde bulunan araçlar da denize sürüklenerek kayboldu.

VALLKTEN AçIKLAMA

Düzce Valiliinden yaplan açklamada ise 4 bin kiinin etkilendii sel felaketi ile ilgili olarak u açklama yapld: limizde 17 Temmuz 2019 akam saatlerinde balayan youn ya sonras meydana gelen olumsuzluklar gidermek üzere tüm yetkililer ve kurumlara bal ekiplerimiz, araç ve gereçleri ile sahada çalmalarna devam etmektedir. Yaanan sel felaketinden dolay, kapanan yollarn açlmasna ve ulalamayan köylere ulam çalmalar tüm hzyla sürdürülmektedir.

Ana Sayfaya Git