FERYADIMIZI DUYUN ARTIK

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

Haberler 04.12.2019 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, partinin il binas önünde 3 Eylülde balatt oturma eylemi 93üncüi gününe girdi.

Ellerinde çocuklarnn fotoraf ile bekleyiini sürdüren annelerden Fatma Akku, 5 yl önce daa kaçrlan kz Songül için oturma eylemine devam ettiini söyledi.

Eylemin sonunda çocuklarna kavuacaklarna dair umutlu olduklarn belirten Akku, çocuklarna kavumak için yaptklar eyleme toplumun tüm kesiminden destek beklediklerini dile getirdi.

çocuklarna kavuana kadar eylemlerini sürdüreceklerini ifade eden Akku, öyle konutu:

Yeter artk, çocuklarmz geri versinler. Onlardan baka bir ey istemiyoruz. Kzm alana kadar buradan gitmeyeceim. Onlar götürmü, onlar geri getirsin. Nerede olduklarn biliyorlar. Kzm, 92 gündür senin için burada oturuyorum, eer beni duyuyorsan dön artk devlete teslim ol. Allah büyüktür bugünler de geçecek kzm. Teslim ol gel hepimiz seni bekliyoruz. çocuklar evlerine dönsün.

- nallah çocuklarmz teslim olur

Süleyman Aydn ise 92 gündür HDP Diyarbakr l Bakanl binas önünde eylem yaptklarna dikkati çekerek, çocuklarmz onlardan istiyoruz, çünkü onlar bizim çocuklarmz daa gönderiyor. Hala bize bir açklama yapmyorlar. Burada kar da yasa çocuklarmz almadan gitmiyoruz, kararlyz. ifadesini kulland.

Aydn, 3 gün önce Van Emniyet Müdürlüü ekiplerinin ikna çalmalar sonucu teslim olan iki teröristin, annelerin yapt oturma eyleminden çok etkilendiini duyduklarna iaret ederek, unlar kaydetti:

Dars bizim çocuklarmzn bana. nallah bizim çocuklarmz da gelip teslim olurlar. çocuklarmzn yeri onlarn yeri deil, vatanlardr, Türkiye Cumhuriyetidir. çocuklarmzn ölmesini istemiyoruz. yi bir yer olsayd HDPliler kendi çocuklarn gönderirlerdi. yi olmad için bizim çocuklarmz daa, kendi çocuklarn okutmak için Avrupaya gönderiyorlar.

Olunun 15 yandayken daa kaçrldn, imdi 19 yanda olduunu anlatan Aydn, Buna hangi vicdan dayanr? Annelerin, babalarn feryadn artk duysunlar. çocuklarmz bunlardan almadan gitmeyeceiz. Bütün tehditlerine ramen buradayz. Gerekirse çocuklarmz için ölmeye de razyz. çocuklarmz bize versinler bitsin artk bu hasret. diye konutu.

Ana Sayfaya Git