FETÖ ajandasındaki şifreler çözülmeye çalışılıyor

Adana Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda yakalanarak tutuklanan FETÖ/PDY'nin sözde Bingöl il imamı olduğu iddia edilen zanlının evinde ele geçirilen ajandaki şifreleri çözme çalışmaları sürüyor.

Haberler 12.03.2018 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sessiz harfler ve karlarnda rakamlar bulunan ifreler üzerinde çalan ekipler, zanlnn ByLock görümelerinin deifresini de talep ederek ipuçlar elde etmeyi amaçlyor

üphelinin ifadeleri dorultusunda FETÖyle balantl ve hakknda daha önce hiç ilem yaplmam 40 civarnda kiinin yakalanmasna yönelik de soruturma balatld

Adana Emniyet Müdürlüü ekiplerince Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmas (FETÖ/PDY) soruturmas kapsamnda düzenlenen operasyonda yakalanarak tutuklanan örgütün sözde Bingöl il imam olduu iddia edilen zanlnn evinde ele geçirilen ajandaki ifreler, özel ekipler tarafndan çözülmeye çallyor.

l Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ubesi ekiplerince Adana merkezli zmir, Gaziantep, Konya, Aydn ve Samsunda 2 Martta e zamanl düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltna alnan 21 kii arasnda yer alan Ahmet Ynin (49) evinde bulunan ajandadaki ifreler gizemini koruyor.

FETÖ/PDYnin Moolistan ve Tacikistandaki okullarnda müdürlük yaptktan sonra en son sözde Bingöl il imam olduu iddia edilen ve Orduda örgüt üyelerinin gaybubet evi olarak nitelendirdii hücre evinde yakalanan zanlnn, ifrelerle ilgili bilgiler vermemesi emniyet güçlerinin iini zorlatryor.

ifre çözmede uzman personellerin yan sra istihbarat birimi görevlilerin de olduu özel ekip, sessiz harfler ve karsnda yazl farkl basamakl saylarn ne anlama geldiini bulmaya çalyor.

Ajandann orta sayfasnda tek bir nüshaya yazlm ifrelerin üzerinde çalan ekipler, zanlnn ByLock görümelerinin deifresini de mahkeme araclyla talep ederek ipuçlar elde etmeyi amaçlyor.

- ifreleri açklamad, 40 üpheli ismi verdi

Sorgusunda, Bu ifreyi ben de çözemem siz de çözemezsiniz. diyerek bilgi vermedii örenilen zanlnn, etkin pimanlk hükümlerinden faydalanmak istemesi ise dikkati çekti.

Zanlnn, FETÖden hakknda daha önce herhangi bir ilem yaplmayan 40 civarnda üphelinin isimini vermesi üzerine de soruturma balatld.

Emniyet güçlerinin, ifreler konusunda bilgi sahibi olabilecek üphelilerin yakalanmasyla da önemli bilgiler elde etmeyi planlad örenildi.

- Lüks hayat sürmü

Adana merkezli 6 ilde, 21 kiinin gözaltna alnd operasyon kapsamnda adliyeye sevk edilen Ahmet Ynin de arasnda yer ald 10 zanldan 8i tutuklanm, 2si adli kontrol artyla serbest braklmt.

Ei de ByLocktan tutuklu bulunan Ahmet Ynin gaybubet evinde tek yaad ve lüks bir hayat sürdüü, her türlü ihtiyacnn da dardan karland örenilmiti.

Ana Sayfaya Git